dinsdag 5 mei 2009

RADIO STILTE

Dag lui
Nix aan de hand hoor. Vandaag is het 5 mei en vanaf 29 april hebben wij dus het een en ander in te halen. Twas alleen maar tijdelijk onmogelijk om op internet te komen. We zitten nog steeds in Engeland, om precies te zijn de Engelse Riviera. We zijn nog geen zee of oceaan overgestoken! ALS we dat doen dan kondigen wij dat uitgebreid aan.
29 April: Yarmouth tot Portland

Vanmorgen om 3 uur opgestaan, om 4 uur waren we op pad! Uitgekiend dat dit een redelijk slimme tijd was om de “needles” te ZIEN en er toch veilig langs te manoeuvreren. Het is een heel spannend gevoel om met een rotvaart van 9 knopen door het water te racen terwijl er geen wind staat, de motor bijna stationair draait en het water superglad is. Dan komen we bij de "bridge" waar het vaarwater op z'n smalst is (250 meter) en meteen zie je erachter het water ruw worden...

"early morning filmpje van de passage van de Needles en de Bridge"
Ruim 56 NM afgelegd omdat we RUIM om St Albans Head wilden varen om de stroomversnellingen daar te ontlopen. Nou was het wel geen eb en ook het weer was rustig...maar je-weet-maar-nooit. Dus het zekere voor het onzekere genomen en lekker ruim het sop gekozen. In deze baai stikt het van de militairen. Heel gaaf om te zien hoe er oefeningen gedaan worden met schepen waarvandaan heli’s vertrekken en kleine zwarte rubberbootjes worden gelanceerd.

"je mag niet dicht in de buurt van een warship komen helaas"
Ook in Portland worden we vergast op een prive demo van diverse helies. 3 uur aankomst Portland, thuishaven van ondermeer het onderdeel zeilen tijdens de Olympische Spelen in 2012. Portland is een giga haven complex van wel 4 bij 4 kilomter (!) dat een oude militaire sfeer uitademt.

"alleen de Noordingang van Portland is bestemd voor Yachts"
En Rebel is ook tevreden. Zij was zeer vereerd om naast een echte wedstrijdboot aan een gloednieuwe aanlegsteiger (de haven 'groeide' onder onze ogen;) de nacht te mogen doorbrengen.
"zie je de glimlach op Rebels gezicht?"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten