dinsdag 28 juli 2009

UPDATE OP DINSDAG 28 JULI

...de Rebel ligt achter haar anker in de baai van Portimao bij het strandje van Ferragudo...

Na een radio stilte van ongeveer 9 dagen zijn we weer terug op het net. Tis een beetje jammer. Maar internet verbinding krijgen als je ergens voor de kust voor anker ligt is een lastig en vooral heel tijdrovend karweitje. Soms ontvangen we een open verbinding die heeeeeel erg langzaam is. Een andere keer helemaal niets wat OPEN is. Dan gaan we met het kleine rubberbootje naar de kant nemen de laptop mee en zoeken een internetcafe of een tent met wifi. Vaak krijgen we van de eigenaar wel zijn code om op zijn terras effe te kunnen intermeppen.

...aan de kademuur van Albufeira zitten smakelijke oesters zo voor het grijpen. We zagen ze pas toen we wegvoeren;)...

Het eerste wat we binnen halen zijn weerberichten. En daarna kijken we naar onze gmail berichten. Als laatste staat het bijwerken van het blog op de lijst. Soms als ik tijd heb bereid ik de berichten alvast voor en gooi ik er meteen een hele bups tegelijk uit als er weer eens een verbinding gevonden is.

...de trips die we samen met Liesbeth langs de Algarve op de Atlantische Oceaan gemaakt hebben...

Deze keer niet. Liesbeth is deze week onze gast geweest en dus hebben we lekker buiten gespeeld in plaats binnen zitten schrijven;)

...voor het eerst de BBQ op de reling gezet en ingewijd in Baleeira...

We zijn momenteel flink aan het lezen en dus voorbereiden voor de oversteek en Madeira. Als alles een klein beetje naar plan loopt hebben we de komende drie dagen voor het realiseren van de zomeruitrusting en bikini voor de boot. Het is de afgelopen dagen bloedverziekend heet. Gisteren was het 42 graden in de schaduw. Als er dan weer wat wind komt is het in no-time weer lekker 30 graden. DAT is nog wel te doen!

...ankeren in Alvor. Liesbeth en Kees gaan in het bijbootje naar de kant...

Zo ben je weer een beetje bij!

1 opmerking:

  1. lieve zeeluitjes uit Teuge, wat geweldig dat het toch weer lukte zo'n heerlijk zilt bericht in de ether te gooien, te meppen om met jouw woorden te spreken , die 42 o , is om over naar huis te schrijven zeg, abnormaal, op tv hoorde je dit ook al verkondigen
    hoe is 't met been ??? de knie//// ik zag zo maar een hulpstuk , beter gezegd stok , prachtig middel om de voordeur van de Parachute Case open te houden, 't was hier ook warm..................groetjes van Koos,JM

    BeantwoordenVerwijderen