zondag 27 september 2009

HELLO LA GOMERA

Dinsdag 22 september arriveren we laat in de middag - na een enerverend tochtje (twas maar 25 mijl maar het leken er wel honderd)- in de haven San Sebastian de la Gomera.

...land in zicht (dat is Gomera) kunnen we al na een uur roepen...

... de aanloop naar de haven san Sebastian loopt langs het plekje waar we lekker kunnen zwemmen en op het zachte zwarte zand kunnen liggen...

...de ingang van onze nieuwste thuishaven...

Donderdag 24 september nemen we voor 5 euro de reguliere bus naar de andere kant (van het eiland) Na anderhalf uur haarspeldbochten komen we aan in het hippie dorpje Valle Gran Rey. Allemaal macrobiotische groenten en fruit- gaarden, lange paardestaarten (de mannen dan) , toeristen die elkaar groeten, winkels met alternatieve kleding (veel rood) en -zeer bijzonder- veel blote borsten op het strand. Affijn een zee-eer relaxte atmosfeer. Omdat het zo warm was hebben we lekker even gezwommen in ons halve ondergoed, afgespoeld onder de strand douche (ja dat zwarte zand is dan opeens niet lekker zacht maar heel erg vies) beetje afgedroogd met Kees zijn tie-shirt en ons verder staand laten opdrogen door de zon. Later op de dag nemen we van hieruit voor 3,5 euro de snelboot terug naar onze eigen haven. Gaaf daggie.

...de vallei van de grote koning ( Valle Gran Rey) vanuit de bus...


...papaya boom (we proberen goed te onthouden hoe de diverse fruitbomen eruit zien)...

...hier groeit de banaan heel schoon al meteen met plastic zak en al aan de boom...


...terug met de snelle ferry mag Kees als grote uitzondering buiten staan...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten