vrijdag 18 september 2009

TENERIFE, SUNSET & ALIENS

In de vroege morgen van vrijdag 18 september zijn we in Las Galletas “de biskwietjes” aan het zuidelijke strand van De Costa del Sol eh... ik bedoel Tenerife -28 graden 00. 428 Noord en 16 graden 39. 610 west- aan pier 3 aangekomen. Naja son, see, saligheid natuurlijk, he! (graadje of 25 om 9 uur ’s morgens, mmmm) Omdat de tocht ws meer dan 12 uur ging duren (errug weinig wind voorspeld en rond de 60 NM te overbruggen) en de dagen hier echt niet veel langer zijn dan 12 uur, besloten we deze overtocht in daglicht te beginnen in Gran Canaria om bij daglicht Tenerife binnen te lopen.


...17 op 18 september sunset tussen Gran Canaria en tenerife...

Twas HEER-LIJK. Windje rond de 15 kts, glad zee-tje, prachtige sunset, geweldige sterrenhemel! Wat-wil-je-nog-meer?

Toch wel weer vier spannende momenten meegemaakt:


...luxe spacy hotel complex...

1. Was een leuke: we zien vlak na vertrek in de verte een spacy nieuw hotel complex op een uit-stekend puntje van het eiland. Maar als we dichterbij zijn zien we dat het een cement fabriek is (en wij maar fotoos maken;)

2. Rond een uur of 23 zag Trees drie vreemde lichten ( vreemd = geen groen, geen wit, geen rood maar 3 aparte gele lichten) die op behoorlijke hoogte boven het water stonden en af en toe bewogen de drie in een klein gebied. Ik kon nergens vinden wat het zou kunnen zijn en wist het opeens zeker: de ALIENS zijn gekomen! Met dat idee ben ik ‘s nachts ingeslapen maar toen ik ’s morgens wakker werd hoorde ik op de radio dat sinds wekenlange stilte er weer een boot met vluchtelingen geland was. En die luitjes (met 90 mannen op een bootje) zijn vlak achter ons opgepikt. We hebben ze op een uurtje na ‘gemist’ zeg maar. Dat geeft je weer wat te denken als je weer eens ’s nachts gaat varen;))


...de jongens van de Guardia Civil kwamen om 9 uur even langs in de haven (ws om te zien waar wij gebleven waren)...

3. Om 03.00 uur werd Trees wakker van een fel licht dat naar binnen scheen. Om ons heen was een luid gebrom hoorbaar. Kees zat onverstoorbaar achter het stuur: “het zijn een stel Guardia Civil die rondjes draaien om de boot en met een joekel van een lamp naar binnen schijnen. Ws gaan ze weg als we geen bootvluchtelingen aan boord hebben” (toen was het nog een grapje;)
...de havendienst van Galletas ziet er wel biskwietjes-achtig uit , nietwaar?...

4. Spannend, maar uiteindelijk een koekie omdat het allemaal goed te zien was in het ochtendlicht (na een serieus uur “bijliggen” oefenen) en je een helblauwe toren niet kan missen, was de aanloop naar de haven van Las Galletas. Er was namelijk nergens een plattegrond bekend , zo nieuw is het complex dus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten