zondag 15 november 2009

EMAIL VAN OVERZEE 3


...vandaag is Frans jarig. gefeliciteerd broertje....
6de Oversteek
Kaap Verden- Suriname
Positie op zondag 15 november 2009 (Frans van Harte!!)om 14:15 uur UTC: 15.27.491 N 30.34.275 W
Afgelegde afstand tot nu toe: 340 NM (= 630 km)

Gistermiddag vlak voor het diner zorgde Dorothea Dorade (een lekkere kanjer) voor divertiment en 2 dagen vers eten.

We beginnen in ons oversteek-ritme te komen: vaste tijden voor waken, slapen, eten en drinken, zon en bad. Acht keer per dag (soms meer) maken we radio contact om weerkaarten op de halen (boston en new orleans), proberen een zeilers netje op te pikken (Herb of Trudi), de weer berichten van radio France of dit soort emails. Allemaal errug belangrijk, maar als het Tom in NL lukt om met ons contact te maken dan springen we een gat in de blauwe lucht;))Ik weet vast niet wat ik zeggen moet op het 'moment supreme' maar het idee is TE gek: We zitten hemelsbreed toch maar effe meer dan 5000 kilometer van elkaar vandaan!

Het is blote-buiken-in-de-zon- weer, maar WIJ laten ons niet foppen. We genieten ervan zolang als het kan. Onderweg in de toekomst zien we wel wat bewolking en misschien zelfs regen, maar ook een hoge ITCZ met 2 tropical waves erin. Dat is oppassen geblazen dus verleggen wij vandaag onze vaste koers van 252 graden naar 272 graden.

Hasta Manana

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com/

1 opmerking:

  1. Hoi Kees en Trees, uiteraard volgen wij jullie met plezier. In LH staan de meeste bootjes weer op de kant, zonde he. Wij zeilen wel door, maar het is hier nu echt herfst, dat moet jullie toch goed doen...........
    Groetjes Rob, Suzanne, Mitchell & Chad

    BeantwoordenVerwijderen