woensdag 11 november 2009

WEG

De afgelopen week zijn al le medezeilers met wie we de tijd in Sao Vicente, met name in Mindelo, etend, drinkend en zingend hebben doorgebracht vertrokken. Ze gingen richting Dakar, Brazilie, Barbados en Martinique.


...als eerste vertrekken de 4 gele 'ondeck' schepen richting Barbados, ze denken er 1 tot 2 weken over te doen...

Het begint bij ons nu ook flink te kriebelen. De omstandigheden zijn de laatste 10 dagen prima en de vlag voor Suriname is af, dus besluiten we een datum te prikken om naar toe te werken.


...zo'n mooie courtesyflag hebben ze in Suriname vast nog nooit gezien;)...
De inkopen op de markt zijn gedaan, de policia maritima en de policia de fronteira zijn bezocht, alle info die we te pakken konden krijgen is verzameld en het is ons zelfs gelukt om het ergens te printen. Water en diesel hebben we afgetopt. De boot is schoon en gecheckt!

...voor de check van de verstaging, de lazyjacks en de instrumenten hijs ik Kees 'effe' in de mast. Nooit vergeten om je fototoestel mee te nemen...

Donderdag 12 november om 12 uur UTC is het plan om af te varen. Vanaf die dag houden we op een vaste tijd het blog bij met de voortgang van onze eerste echte grote overtocht. De zesde overtocht op onze reis waarbij we tot nu toe een kleine 4000 mijl hebben afgelegd. Van Mindelo naar Paramaribo is 1925 nautische mijlen en duurt bij een gemiddelde snelheid van 5 knopen in totaal 16 dagen. Omdat we onderweg kans maken op windstilte (de ITCZ kan nogal schommelen in deze tijd) rekenen we op 20 tot 30 dagen voor onze voorraden. Tsjauw!
...bye bye Mindelo Marina met de prettige mensen en sinds 3 dagen ook een werkende diesel pomp...

3 opmerkingen:

  1. Wij wensen jullie een veilige overtocht en een hele dikke zoen.

    Wilco, Yvon, Marijn, Quinten en Maxium

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goede reis, veilige overtocht en vooral VEEL PLEZIER !!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. PS: Heb je Kees alweer uit de mast gehaald ? Of doe je dat in Suriname ? ;)

    BeantwoordenVerwijderen