donderdag 25 februari 2010

DOMINICA 3 = aerial tram=


...het skelet van de grootste 'toothed whale' de sperma walvis , hangt in de bar van het Anchorage hotel in Roseau...
Onderweg van Martinique naar Dominica heeft Kees 2 x een walvis gezien en Trees niet (hij heeft HAAR wel gezien maar zij heeft geen walvis gezien) Hier zouden we de grootste soort walvis met tanden moeten kunnen zien: de sperma walvis. Mmm na sperma koraal nu een sperma walvis: de Carieb heeft zo haar bekoringen!


....langs de kant van de weg staan allemaal reuzen varens...


...en mooie bloemetjes (ik zal geen grapje maken over die wilde bloem daar midden op de weg)...

We hebben trouwens in de hele Carieb nog geen dolfijn gezien. Zou het water te warm voor ze zijn? Of hebben we ze hier weggejaagd wellicht. Kwee-eigenlijkniet. Wel zien we veel schildpadden. Dat is een groot kado. Schildpadden zijn 'cool' en ze zijn zo ontzettend fossiel. Toen we net in de baai van Roseau lagen kwam er eentje naast de boot omhoog om effe adem te halen. Omdat de natuur zo uitbundig is zien we hier ook heel veel soorten bloemen en vogels. Als je een familie kolibri of een stel bananaquitjes bezig ziet zou je er bijna ( ik zeg toch bij-na ) vogelaar van worden. In de baai van Portsmouth zijn ook weer een heleboel voorwereldlijke pelikanen. Dat DAT vliegt is net zo'n wonder als de vliegeigenschappen van een skyvan. Het grootste genot is ze van grote hoogte het water in te zien duiken. Als ze daarna weer boven komen zijn ze nog wel even bezig met het wegpersen van het zeewater voordat ze verder kunnen jagen.


....deze palm soort hebben we thuis in mini vorm wel eens een jaar proberen goed te houden...


...hart van een reuzen varen van bovenaf gezien...

Bij gebrek aan een kabelbaan stappen we dinsdag 23 feb in de aerial tram om het regenwoud van bovenaf te bekijken. Om er te komen moeten wij de 'bus van dokter red' nemen. En die bus vertrekt "ergens aan de achterkant van de botanische tuin'. De botanische tuin ligt naast het stadion. Dat wij deze bus gevonden hebben is een klein wonder en tegelijkertijd een gaaf avontuur.


...regenwoud...


...regenwoud orchidee...


...bruggetje...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten