vrijdag 12 maart 2010

BARBUDA = picture postcard island =


...van cocoa beach naar lowbay is maar 10 mijl...

Omdat er erg weinig toeristen komen en de macdonaldisering hier niet is toegeslagenhebben wij nu nog de kans om het ongerepte Barbuda zien. En - weet je- alles wat de boekjes beloven is deze keer WAAR!Er is helder turquoise water zover als het oog reikt en het is zo briljant dat we het weerspiegeld zien in de laaghangende wolken.


...wij zien hier de weerschijn van de wolk op het water en van het turquoise water op de onderkant van de wolken...

...wij liggen vlakbij het Lighthouse Bay Resort met 9 kamers van 2000 dollar per nacht. Daarvoor krijg je onder meer een voor-uitzicht op de baai met de Rebel en een heliplatform in de achtertuin....


..sunset cumulus fallus boven lowbay...

Rond de boot ontdekken we schildpadden, eagle rays en elke morgen en avond komen de pelikanen in paartjes de zee induiken om een visje te verschalken.

...2 dinghies (van onze Finse buren en ons) op het strand met zachtroze vloedlijnen....

De hele kust is een Super Strand Sensatie. Ki-lo-me-ters lang en zonder dat je er een hond, laat staan een mens, ziet lopen. Van een afstand zijn het 'gewoon' mooie witte koraalstranden maar als je dichterbij komt is er een zacht roze gloed te zien. Zet je eenmaal een voet op deze hemelse bodem, dan denk je eerst dat je ogen je bedriegen. In het zand zijn grote brede roze vloedlijnen te zien. Ik buk om met mijn handen te kijken wat dat is en voel miljoenen superkleine roze schelpjes. Dit is het meest bijzondere en romantische strand waar we ooit met ons rubberbootje op geland zijn. Volgens mij is het vandaag valentijnsdag.


..Rebel ligt de eerste 2 dagen helemaal in haar uppie voor anker in low bay, fotogeniek rechts naast een flinke regenbui op de achtergrond...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten