zaterdag 24 april 2010

DAG 6

Email vanaf de oceaan via de korte golf radio
8e Oversteek Carib - Azores
Vrijdag 23 April 2010, 14:00 uur AST - 18.00 UTC - 20:00 NL
Positie 23.36.326 N - 54.12.461 W
Totaal afgelegd: 671.3 NM

*Mijmeringen onder de zon he-le-maal alleen midden op de groo-hoote oceaan*

Het grote verschil tussen de reizen die Columbus maakte zo'n 500 jaar geleden en wat wij 'wannabees' hier nu doen is: de communicatie!
Een kraai in de top van de mast of een brief met ganzenveer op perkament zijn minder effectief, als je denkt in termen van snelheid, dan bijvoorbeeld sail mail.
Dat is het programma dat we gebruiken om het web log te updaten, met onze kroonprinses (Inge) te overleggen of met Henrica de Navigator (Angela) ruggespraak te houden.
Zoals je het gebruikt lijkt het op email maar we zenden in feite de tekst via radio golven naar de computer die het web log beheert.
Wij hebben ook een iridium telefoon die we in geval van nood bijna overal ter wereld als pion kunnen inzetten. We testen hem meteen even uit en ontdekken dat het prima werkt. Kwaliteit van het geluid is niet overdreven goed, maar een kniesoor die daarop let.
Het dagelijks radio contact met Herb, onze weerman uit Canada, is kwalitatief slecht maar uiteindelijk wel verstaanbaar.
Via diezelfde korte golf radio leggen we elke nacht contact met stations in New Orleans en Boston om de laatste weerkaarten van de Atlantische oceaan te downloaden.
Tom, een super-slim-handige vriend is bijna klaar met een antenne die de top van zijn huis verbind met de bomen in de tuin.
Misschien lukt het om elkaar via deze korte golf radio te spreken.
Nooit geweten dat radio's ZO spannend kunnen zijn!

Alles wel, laterrr meer!

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten