vrijdag 28 mei 2010

DE EERSTE 24 UUR

Email vanaf de oceaan via de korte golf radio
9e Oversteek: Azoren - Engeland
Vrijdag 28 Mei 2010, 06.00 UTC - 08:00 NL
Positie 39.54.900 N - 024.39.200 W
Totaal afgelegd: 140 NM


...dolfijntjes je krijgt er nooit genoeg van...
We gaan als een trein. Na 24 uur varen hebben we 140 NM afgelegd. Dat is 20 NM meer dan we gemiddeld rekenen. Vanmorgen de koers iets meer naar het noorden bijgesteld. Geen super comfortabel koersje, maar alla dat hebben we er wel voor over! Tenslotte verwachten we begin komende week minder wind en dat compenseert dan mooi!;))

WAL VIS
De eerste 24 uur van deze reis zullen we niet snel vergeten. We hebben voor het eerst walvissen van dichtbij gezien en gehoord. Het was midden in de nacht dus hebben we geen fotoos kunnen maken. Maar ze waren zo dichtbij dat we de motor aangezet hebben. Toen Kees na een kwartier dacht dat ze wel weer weg waren en de motor uit wilde zetten kregen we zowat een spuiter water over het dek. Pff dat was close. Verder alleen een hele grote zwarte lange rug en geisers gezien en wat gepuf gehoord... maar wat GE WEL DIG!

DOL FIJN
We hebben bijna elk uur wel van show kunnen genieten. Drie soorten gezien (namen ben ik niet goed in) Sommigen komen in groepen en anderen met z'n twee-tjes. Sommigen zijn groot en anderen weer klein. Sommigen zijn acrobaten en anderen meer ingetogen. Kleur verschillen zijn er ook, maar die zijn bij nacht niet zo goed te onderscheiden. Maar van deze dieren krijg je nooit genoeg. Het zit hem in de naam.

ZEE MARGRIETJES
Weer wat vreemds ontdekt (Angela weet raad?)
Eerst zagen we een stroom van witte bloemblaadjes op het water (als de stoep voor het stadhuis the-day-after) Daarna allemaal ananas schijfjes die bij nader inzien hele bollenvelden drijvende avocado-pitten met fluffy bloemblaadjes als de haren van een half-kale monnik rondom gedrapeerd, bleken te zijn....heel vreemd! Maar na de kennismaking met het Portugese oorlogsschip durven we niet zomaar spontaan een exemplaar binnen te halen. Misschien is het een bijzonder soort zee-groente of fruit,maar misschien ook niet;))

Alles wel, later meer:-))

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten