woensdag 12 mei 2010

HORTA


...Kees met de schone was bij pier C, met uitzicht op de 2300 meter hoge Pico van het naburige eiland...

Tis woensdag 12 mei. De laatste 3 dagen hebben we keihard 'gewerkt'. Drie dagen hebben we gigantisch geslapen. Eindelijk weer eens samen in een bed! Overdag gesocialized met andere boatties die we onderweg via de radio ontmoet hebben. Biertje bij het wereld beroemde cafe Peter Sport en lekker eten in een van de vele restaurantjes. De Azoren zijn zee-eer plezierig om te vertoeven. Aardige mensen, goede atmosfeer. Dorp verkend. Verse groenten, fruit en brood gescoord.


...tekening van vrienden van onderweg...


...rebel op plaats 5 van pier C...

Hier in Horta MOETEN we, geheel volgens bijgelovige traditie, een tekening van de boot achterlaten. Dat brengt geluk voor de overtocht. Zegt men. We hebben honderden tekeningen bekeken en ons rot gezocht naar Mi Dushi en de tekening die Jeroen en Sig hier hebben achtergelaten. Maar tot nu toe: Lauw Loene! Wel gevonden: Diederik van Charly en Jeanette. Leu-euk!

...de Diederik hebben we WEL gevonden. Nu de rest nog!...

We zijn druk met vervangen van versleten onderdelen zoals reeflijnen van de fokken en de lijnen van Ed, de windvaan. De buitenkant van de boot ontzilten. Nu nog de binnenkant, de mast in voor controle en wat elektra re-routen. Ook proberen we de GPS-en weer aan de praat te krijgen. Daar hebben we hulp voor ingeroepen, maar we staan voorlopig op een wachtlijst;))


...klein deel van de duizenden tekeningen op de kade muur. Op de achtergrond de entree van de haven...

Na een maand op zee, koude en kleding en 3 goeie douches begint ons bruine vel al aardig van ons af te vallen. Hier is het koud! hoewel de zon regelmatig schijnt. Maar beter dan in NL waar het volgens de holy computer flink regent. Bah! We sturen wel wat zon naar het noordoosten!
Ondertussen houden we het weer strak in de gaten om een goed weather window te vinden om naar Engeland te varen. We willen naar Falmouth (vanwaar we vorig jaar over de golf van Biskaje naar Goruna vertrokken) , Portsmouth (Raymarine fabriek) en Brighton (Hans, Jenny en Joyce). Daarna zien we wel wat de wind doet: misschien Frankrijk, Belgie of direct naar NL??
Voorlopig hebben we nog zo'n 1200 NM oftewel 1 a 2 weken te gaan voordat we in Falmouth arriveren.

ps: Bij de berichten onderweg heb ik inmiddels elke dag een bijpassende foto gezet;))

1 opmerking:

  1. Hoi Trees en Kees, Gefeliciteerd met jullie snelle overtocht, Gelukkig heb ik je site weer gevonden en we zijn meteen aan het lezen geslagen en genieten van de foto's en het komische commentaar erbij. We wensen jullie een behouden overtocht en blijven jullie volgen.
    Groetjes Kok en Simon Never Ready

    BeantwoordenVerwijderen