woensdag 30 juni 2010

BACK IN BUSINESS!!

NABRANDER:

...Daar staan ze dan samen voor de ingang van de parachute shop in de nieuwe teamkleding: het is allemaal nog een beetje vreemd maar het went errug snel. Kom je gauw een bakkie doen? ...

Na 15 maanden sabbatical, oceaan-zeilen, mensen en dieren ontmoeten en het grote genieten zijn we terug in NL. Terug op het vliegveld Teuge (tussen Apeldoorn en Deventer). We hebben de zon meegenomen. En dit is Holland op zijn best: zomer, moo-ooi weer, een groene natuur, rechts rijden, volle maan, pindakaas met nootjes, een vliegveld en een werkplaats vol parachutes, goede vrienden, echte Hollandse kaas en veel welkomst feestjes waar we bijna verlegen van worden. De vele huggies, bloemen, vlaggen en de ballonnen in de gang van ons schoongemaakte huis zullen we niet snel vergeten;)) Het voelt als een aangenaam warm bad waar je na een stoffige lange reis in terecht komt!

...ballonnen in de gang van ons opgeruimde huis: ons nieuwe thuis...

We kijken met 'atlantische' ogen om ons heen en zien een rijk en welvarend land met weldoorvoede, sportieve en merendeels opgewekte mensen die er goed gekleed en zeer verzorgd uitzien. Trees krijgt acuut behoefte aan een 'grote opknap beurt'. We zien veel nieuwe rotondes, verbouwde en verhuisde winkels en hele volksstammen nieuwe woonwijken.
In het nieuwe oude huis liggen 2 trouwkaarten, 3 verhuiskaarten, 4 babykaarten en 1 rouwkaart. We drinken gewoon water uit de kraan, douchen niet meer zo lang als vroeger, doen met moeite het wc papier in de pot en kijken onze ogen uit in de volle etalages en best gevulde supermarkten van het hele rondje Atlantic... Het is niet moeilijk om te wennen!

Je bent hier op Teuge van harte welkom om weer even bij te praten, stoere verhalen uit te wisselen of een parachute sprong te maken bij onze buren. De koffie staat altijd klaar! En wij zijn er praktisch elke dag, maar voor de zekerheid is het slim om eerst even te bellen: 055 323 1928.


REBEL TE KOOP
...Rebel aan de mooring in de Blue Lagoon...
Wij zijn dol op de Rebel maar omdat we 7 dagen in de week werken kunnen we er eigenlijk niet genoeg gebruik van maken. Terwijl zij echt is GEMAAKT voor lange reizen! Eerst gaan we haar helemaal tip-top in orde maken en daarna krijgt zij haar eigen super-vertrekkersboot-blog. Maar zo lang ze nog bij ons hoort zullen we proberen daar zoveel mogelijk van te genieten.


TOT SLOT
...sunset op St Lucia...
Met 'n vleugje weemoed nemen we afscheid van een geweldige jaar samen en van de briljante zeil ervaring die zich ontegenzeggelijk in alle mogelijke blauwe tinten verankerd heeft op de binnenkant van ons netvlies. We zullen ook dit blog, de bijna dagelijkse optekening van ons leven en al jullie reacties daarop een beetje missen. We hebben veel geleerd, maar vooral (om met Loesje te spreken) om NIET met mate te genieten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten