zondag 17 mei 2009

DAY 6


incognito in Falmouth
Windkracht 9,
zelfs in de haven meten we windsnelheden tot 45 knopen. En als de weersberichten ons niet voor het lapje houden blijft zij voorlopig nog wel even blazen en buien verspreiden. Soms is het even rustig en komt zelfs de zon tussen de wolken door. Dan kruipen we meteen uit ons "hol" om ons te amuseren met andere mensen. Djen is op de motor langs gekomen (wel bikkelig hoor met die vlagerige harde wind!) We gaan PPP-en ...nee Hans geen Ponden pinnen maar Pub, Pier en Pillen (advies van Henk en Angela) scoren!

dobbertopsjes op de prince wales pier

Om je een idee te geven van de tocht die we willen gaan maken heb ik een mooi plaatje gevonden op de website van Mi Dushi

de overtocht naar spanje (plaatje gepikt van Henk en Angela die met hun zeiljacht "Mi Dushi" na ruim een jaar over de oceaan zwerven weer op de terugtocht naar NL zijn)

En ondertussen schiet het grote onderhoud lekker op;)
Tot...
Aai aai Kees waarom maak je toch alles open? We ontdekken een ankerlier die niet meer te onderhouden is. Hij is zo gecorrodeerd dat hele stukken van de bevestiging er spontaan afvallen. Het is natuurlijk zaterdag(!)

oeps de ankerlier blijkt far-beyond-groot-onderhoud te zijn


Wild weer kan hele mooie sunset plaatjes opleveren!



sunset pendennis (en geen penis van dennis, Djen!)

We besluiten het weekend met een kliekje Italiaanse ovenschotel, een kliekje overheerlijke Franse rode "Anjou" en een kliekje Engelse aardbeien trifle. Straks nog een bakkie met een leftover cognacje. Not bad! Welterusten.




1 opmerking:

  1. Hoi lieve luitjes,
    Spannend hoor, wij zijn benieuwd wanneer jullie die oversteek gaan maken. Het blijft zo erg leuk om jullie te volgen.
    Liefs je zus.

    BeantwoordenVerwijderen