maandag 11 mei 2009

PORT FALMOUTH MARINA


*In de Reeds Almanac vind je de nieuwste marina's
Het staat in de "Reeds Almanac" (voor parachutisten onder ons : de Reeds Almanac is een soort kruising tussen de ParaGear en de Poynter) compleet met tekening. De prijzen zijn nog niet bekend want deze kekke gloednieuwe marina zou pas eind 2008 geopend zijn. Port Falmouth Marina is ons doelwit deze keer. (van alle havens waar we uit kunnen kiezen is dit nummer 1, falmouth marina is nr 2 en pendennis marina is nr laatst) Wij zijn tuk op nieuwe havens die strijden om de gunst van de zeiler. In het kader van de Olympische spelen van 2012 wordt heel wat lekkers uit de grond gestampt en ook Falmouth hoort bij de genomineerden. We verwachten een technisch hoogstandje dat wedijvert met Portland. We hopen op oogstrelende details en prettige voorzieningen zoals digitale TV, telefoon en krachtstroom aansluiting op de steiger. yammie (niet dat we er iets aan hebben maar het staat zo koel)

*2 dimensionaal plaatje van de aanloop van Falmouth
Vol verwachting klopt ons hart als we op de aanwijzingen van de 2 dimensionale plaatjes van meneer Reeds naar binnen navigeren. Nu is meneer Reeds heel erg dik, dus maken we vantevoren een schetsje (tip van Lucie) op een enkel papiertje.
* handig schetsje
Je zou ons soms eens moeten zien: ondersteboven gehouden briefjes en met scheve hoofden en een 'rondje van de zaak' om zeker te zijn van WAAR we nu in godsnaam zijn;))
Hier in Falmouth is het opeens duidelijk als we 2 joekels van jachten (a la Seychellen) zien liggen. Gesprek met scheef hoofd kijkend naar briefje: "dat moet de lange steiger zijn waar de grote jongens mogen liggen dus daar aan stuurboord eindigt de steiger en kunnen we links de hoek om de haven in".
En ja DAAR ligt ze... precies als verwacht: iets kleiner om eerlijk te zijn maar met een toren van een havendienst die met kop en schouders boven de toren van Portland uitsteekt. Wauw wat een beauty!

*de havendienst van Falmouth met speezy toren
Een speezy toren met olympische uitstraling, vinden wij meteen recht uit het hart. We roepen op kanaal 80 naar de havenmeester van Port Falmouth maar die is ws al naar huis. Tis 18 uur lokaal. Niet voor 1 gat te vangen vinden we snel een plekje tussen een Schot en een Zweed. De Schot ruikt naar zwee(d)t en in de reis van de Zweed zat geen schot: hij heeft net 5 dagen motoren uit Spanje achter de rug. We lachen en trekken een blikje open. Morgen gaat het stormen. Windje 8 a 9.
We zoeken de havenmeester en de douches op en komen van een koude kermis thuis. Geen code geen douche. Naja morgen is er weer een dag! Terug naar de Rebel zien we een groot bord op het hek hangen "Port Pendennis Marina" ............De Engelsen die tegen ons opbotsen als we stokstijf stil blijven staan bevestigen ons vermoeden: Ja dit is Pendennis en Nee de nieuwe Marina is er nog niet. Ze zijn er nog niet eens aan begonnen!
-wordt vervolgd-

Geen opmerkingen:

Een reactie posten