woensdag 3 februari 2010

CARRIACOU NAAR UNION ISLAND=mangrove oesters + geelvintonijn=

Maandagochtend 25 januari staat -of liever gezegd vaart- onze bestelling mangrove oesters naast de boot. De visser heeft beloofd om ze voor ons open te maken. Kunnen wij zien hoe hij dat doet en weten we zeker dat ze vers zijn. Mangrove oesters zijn veel kleiner dan de oesters die wij kennen. Ook de schaal is veel platter en dunner. Verder smaken ze net zo lekker!!


...alstublieft een bordje mangrove oesters...


...zo zien de oesters eruit als ze net geoogst zijn...
Half zeilend, half motorsailing (wederom) leggen we afstand van 12 mijl bijna helemaal tegen de wind in een paar uur af. We varen langs Frigate Island en zien Happy Island en Palm Island duidelijk liggen (die gaan we straks allemaal verkennen, nemen we onszelf voor) als we de havenkom van Clifton binnenvaren. Dit is een officiele haven waar je moet inklaren als je St Vincent en de grenadines vanuit het zuiden binnenkomt. Zodra we de haven binnen zijn krijgen we een mooring en een geelvin tonijn aangeboden. Beide gaan erin als koek;))

..het rif achter Frigate Island...


...plaatje van Union Island . Linksonder zie je alle bootjes in Clifton Harbour liggen...


...Clifton Harbour...


...heel lekker vers visje gescoord...


....heel lekker vers visje geslacht...
De avond - ik moet eigenlijk zeggen de sundowner- begint met mangrove oesters met lenteuitjes, tobasco en limoen weggespoeld met een droge witte wijn.Tussen het eten en het maken van sunset fotoos door, bespreken we de hoogte- en diepte punten van de dag. Vandaag moet een probleem met "dinghy-dog" opgelost worden: hij is namelijk lek. Zowel in vochtige als luchtige zin. Dat lijkt ons wel een "klus voor Kees" en daarmee wordt het probleem afgehamerd. We kunnen beginnen aan de hoofdmaaltijd van verse rauwe tonijn met wasabi, soja en ingelegde gember (voor de liefhebber)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten