vrijdag 12 maart 2010

WA'OMONI = ongerept =


...onderweg van Antiqua naar Barbuda...

Hee-eel vroeger heette Barbuda nog Wa'omoni. Toen Columbus er in 1493 langs voer werd het Dulcina genoemd. Barbuda ligt ongeveer 50 km ten noorden van Antiqua is een 160 vierkante km wildernis omgeven door uitgestrekte briljante zandstranden en daarbuiten weer eens talloze riffen. Groot deel van het eiland is uitgeroepen tot natuurreservaat. De 1750 inwoners leven nog traditioneel en wonen allemaal in het plaatsje Codrington. ( genoemd naar de vroegere gouveneur van de leeward islands, die dit eiland in 1691 van Engeland kreeg in ruil voor 1 vet varken per jaar) Ha, Slimme jongens die Engelsen.


...de eerste regenwolken komen nu echt dichterbij...


...in de wolken zien we de turquoise weerschijn van het heldere water dat schittert in de zon...

Wij liggen eerst op het zuidelijkste puntje 'cocoa point' tussen het luxe Cocoa Beach Resort en de exclusieve K-Club, het lievelings plekje van prinses Diana. Daarachter ligt een klein vliegveld dat alleen gebruikt wordt voor de eigen kisten van de jetset. We kunnen het allemaal niet checken want zelfs gegoede boatties in de juiste kleding (high heels, pandjesjas) worden er niet toegelaten. Wel zien we een spannende -rich-and famous hook-up tussen twee mega jachten. De een is een motorjacht, de ander een super zeiljacht.
En...het regent!
Ein-de-lijk, zeggen alle bewoners. Van Trinidad tot St. Maarten is er een schreeuwend water tekort doordat het seizoen heel erg droog is geweest. Dus zeuren we niet en nemen gewoon een paar dagen pauze.

...onze buren op de ankerplaats; het supermotorjacht 'bistander' (we schatten 30 meter) uit Quernsey...


...het prachtige zeiljacht 'velsheda' heeft een stuk of 8 bemanningsleden bovendeks staan...


...jet set hook-up: kan je 'smorgens gezellig samen ontbijten in de salon of op het achterdek en daarna waterskieen achter de dinghy...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten