zaterdag 1 mei 2010

DAG 13- ORANJE BOVEN

Email vanaf de oceaan via de korte golf radio
8e Oversteek Carib - Azores
Koninginnedag Vrijdag 30 April 2010, 18.00 UTC - 20:00 NL
Positie 30.19.077 N - 40.30.223 W
Totaal afgelegd: 1545 NM


...met het oor aan de radio om hee-eel zacht Herb te horen praten...

PECH
We kunnen nog niet naar het noorden. Het is te tricky :( Er heeft zich een dreigend nieuw 'Laag' gevormd boven Florida. En eerst moeten we zeker weten wat die gaat doen voordat we noordelijker dan 31 graden N gaan, om niet in een eventuele val (ingesloten worden door 2 storm gebieden en de hele bubs Gale force over ons heen krijgen) te lopen. Doel is dit weekend niet hoger dan 31, 32 graden te komen en zo ver mogelijk oost. Tot aan Madeira als het even mee zit. Haha!

We hebben vannacht net als de vorige nacht in het squeeze gebied tussen het Azoren Hoog ( dat bijna stationair is en hee-eel langzaam naar het oosten trekt) en het Laag dat maar niet weg kan, gezeten. Dat levert best wel wat spektakel op. Terwijl we het beloofde koufront nog steeds niet over ons heen hebben gehad. (soms zit het mee..)

De Azoren liggen grofweg op 38 Noord. en 28 West. Als we er rechtstreeks naar toe zouden kunnen varen is het nog 777 NM. Als de zon schijnt is het nog steeds lekker aangenaam aan boord. 's Nachts gaan de wolletjes aan en slapen we weer onder een donzen dekbed. We hebben nog ruim 3/4 van onze water voorraad. En nog 3/4 van onze diesel voorraad. En ... nog maar 2 vuilnis zakjes geproduceerd;))

Leve de Koningin . Hoera. Hoera. Alles wel, later meer:-))

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten