zaterdag 29 mei 2010

DAG 2

Email vanaf de oceaan via de korte golf radio
9e Oversteek Azores- Engeland
Zaterdag 29 Mei 2010, 06.00 UTC - 08:00 NL
Positie 41. 44. 200 N - 022. 46. 600 W
Totaal afgelegd na 2 volle dagen: 280 NM


...mmm verse zee zoeshsjie...

We gaan als een speer.

ROUTE
De bedoeling is rechtstreeks naar Portsmouth te varen. (Als het allemaal lukt...uitwijk is Goruna in Spanje, Brest in Frankrijk, Crookhaven in Ierland en Falmouth in Engeland....) In Portsmouth proberen we van fabrikant Raymarine gedaan te krijgen dat zij ter plekke onze plotter repareren en opleuken. Als dat doorgaat dan zijn we ws een volle week onder de pannen. Zo niet, dan gaan we na een dag of 2 a 3 weer door nadat we de bemanning van de 'Coco de mer' in de Go Sport Marina hebben opgezocht.

WEER EN ZEILEN
Was donderdag een regenachtige dag, vrijdag was een dag vol zon en de zaterdag is miezerig begonnen. We voelen ons helemaal welkom op het Noordelijk halfrond in de gordel van de westerlies;)) Windje is al 2 dagen pal voor het lapje. Het grote verschil in snelheid, vergeleken met de heen- weg, is volgens ons de genua. We varen met een uitgeboomde genua over stuurboord en een uitgeboomde kotterfok aan de andere kant. Het grootzeil is gewoon naar beneden.

ZEE ZOESHJI
Het grootste nieuws van vrijdag 28 mei is wel de vangst van een Bonito (een klein soort tonijn). De opbrengst van 4 dagen verse vis hebben we allereerst gevierd (zonder champagne of sake weliswaar) met een goddelijke sushi en de laatste verse sla. Jammie jammie!

BIO
Dolfijnen zijn hier bij de vleet. We hebben geen ander gebied gezien deze reis waar je zo vaak met hang-dolfijnen te maken hebt!
De eindeloze rijen zee-margrietjes blijven ons achtervolgen. Erg moeilijk om goeie foto van te maken (helemaal als het zo miezert). Misschien moeten we, net als met onze eerste Portugese oorlogsschepen, eerst een dag zonder wind met een spiegelgladde zee hebben voordat dat lukt. We speuren (zoals bij elke overtocht) eindeloos naar die eenzame 'spuiter' (geen djunk) aan de horizon, maar van zien moeten wij het blijkbaar niet hebben. De walvis zoekt ONS op. Misschien geduld?


Alles wel, laterrr meer:-))

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten