woensdag 26 mei 2010

SAO JORGE


...Sao Jorge ziet er op de kaart uit als een heel lang stokbrood. Als wij aan komen varen na een uurtje of 4 a 5 dan zien de bergen er inderdaad als een baquette uit , vind je niet? ;) Er tussenin zie je de regenboog in een dal liggen ...

Vaak vergeet je de vervelende dingen en onthou je alleen de leuke pikante details. Ik was de vervelende uurtjes op de boot vergeten... totdat ik maandag-middag 24 mei, nog maar 5 minuten de haven van Horta uit was. Eerst begon het te gieten... Ik bespaar je de rest. Maar Phoe-Hoe het eerste stukje vanaf Faial en Horta haven, richting Sao Jorge (van Joris en de draak ja) was zo verschrikkelijk dat we meteen maar naar binnen gevaren zijn en een nachtje hebben doorgebracht. We hadden wind tegen, golven van opzij en een rukkerige malende (Rebel dacht zeker dat ie een kurketrekker was) voortgang.


...panorama uitzicht vanaf Sao Jorge op Pico (links) en Faial (in de verte rechts) ...

Trees is deze reis nog niet ZO beroerd geweest (maar... nog steeds NIET gespuugd;)) en zelfs Kees voelde IETS! Het goede weer komt eraan....maar nu even nog niet!

...Als je kotsmisselijk aankomt maakt dit weer heel wat goed. Eeen havenmeester met sixpack. Jose Diaz is bovendien met stip de aardigste havenmeester die we afgelopen jaar zijn tegengekomen...


...daar ligt ze. Lekker rustig in het piepkleine haventje van velas marina met een imposante backdrop op de achtergrond...
Maar wat is DIT een prachtig, ruig, lief, schattig, mooi, heerlijk stokbrood-vormig eiland. Havenmeester Jose Diaz bijgenaamnd de' sixpack' heeft ons gematst; omdat de haven zo nieuw is mochten we voor nix liggen. Er was wel elektra en water, alleen geen douches. Naja.

In een restaurantje bijgekomen, lekker lokaal gegeten, voetbal gekeken rondgewandeld en super lekker geslapen. Dinsdag alle laatste voorbereidingen voor de grote reis gedaan: zelfgemaakte pizza gebakken, eitjes gekookt, bonen en tuna salade voor onderweg gemaakt. Boodschappen lijstje voor Angra do Heroismo waar onze laatste stop voor Engeland zal zijn.

...het dorpsplein van Velas...


...typisch zwart wit kerkje...

...vanuit de haven van Velas hebben we een uniek uitzicht op de blote piek van de 'Pico'...

We hebben wederom natuurlijk vee-eel te weinig tijd gehad om Sao Jorge te bekijken. Helemaal niet erg! Hebben we iets om naar uit te kijken om OOIT nog eens te 'doen'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten