donderdag 18 juni 2009

PORTO

Als je elkaar in de baai van Povoa de Varzim alleen nog op de tast kan vinden is het tijd om uit te slapen OF om een bezoek te brengen aan Porto. We zijn nog niet zo op de culturele toer geweest en hier in de buurt lonken wel een aantal HELE culturele zaken die we graag onder de loupe willen nemen.

...de ponte Luis 1 gezien vanaf de boot op de Douro...
Met de Metro zijn we er in ¾ uur. Omdat wij openbaar vervoer in het buitenland heel grappig vinden doen wij dat met genoegen. Tis een heel avontuur, vooral als je van het Portugees geen bal snapt.

...de eerste brug over de Douro die je vanaf de zee tegenkomt.Hier kunnen we net onderdoor...

Zo hebben we deze keer de hele dag rondgereisd en aan het eind van de dag bleek dat alles nog geldig was omdat we waren vergeten om af te stempelen. Echt Hollandse humor om daar over op te scheppen, nietwaar?
... samen op een bootje op de rivier de Douro onder de brug...

De rest van de dag hebben we alles gedaan wat een gemiddelde mens op een dag Porto kan behappen: bezoek aan een heel groot winkelcentrum om een boek te vinden (niet gevonden), toen maar een ‘airchair’ aangeschaft, gelunched in een ge-wel-dig restaurant,
...het terras bij het restaurant van Taylor's met uitzicht op Porto de Douro en de pte Luis 1...

De Port kelders van Taylor’s (eigenaar van Quinta de Vargellas, een van de mooiste wijngaarden van de wereld) bezocht en uitgebreid portjes geproefd, halfdronken een wilde rondvaart over de rivier de Douro onder alle bruggen van Porto door overleefd,

...zomaar een huis?...
terrasje hier, terrasje daar, treintjes, trammetjes, metro...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten