dinsdag 30 juni 2009

VERDRAAID WE LIGGEN VERWAAID


...op het terrein van de haven zijn een heel stel werkplaatsen voor de vissers. De uitstalling bij de deuren is een bont geheel van zaken die wij liever niet op het water tegenkomen...


...midden in de nacht zijn hele families bezig om de vangst van de meestal oude mannen (vaak wel 8 of 9 in een klein bootje) snel te sorteren en op de veiling te gooien...


Vrijdag 26 juni zeilen we van Figueira da Foz naar Nazare. We maken kennis met Mike’s Marina, ontmoeten oude bekenden, kijken naar naar de vissersactiviteiten in de veiling naast de deur en zingen samen met NL-ers en de Ieren die 1 nacht in de haven doorbrengen voordat zij verder gaan naar het Noorden. Het zit ze behoorlijk mee. De Noordenwind heeft plaatsgemaakt voor een zuidwester.


...filmpje van de laatste 5 seconden van een ierse ballad...


En laat dat nou precies de richting zijn die we op moeten...Tis Kilo Utrecht Tango weer. Warm en vochtig! En met een windrichting die ons niet veel verder naar het zuiden brengt. Dat maakt dat we niet echt opschieten.

Maarre Hey LB! (lekker belangrijk)
We hebben de tijd en geen haast. En blijven in een haven als Nazare met alle plezier een dagje langer dan gepland. Dat heet nou ‘verwaaid’liggen;) Tis vandaag dinsdag 30 juni en naar verwachting gaat de wind morgen draaien. Dat zijn dus 5 nachten in plaats van 2.

Vandaag even geoefend voor de Azoren want hier hebben ze een “wall of Fame”waar iedere zeiler die de haven aandoet geacht wordt een tekening op de wand achter te laten.

...rebel op de "wal of fame" in Nazare...

Plan is om deze week naar Peniche te varen en daarna naar Cascais en Lissabon.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten