maandag 6 juli 2009

OFF THE BEATEN TRACK: ILHA DA BERLENGA


...daar ligt de Rebel, helemaal alleen in de Atlantische Oceaan, achter haar anker...

Woensdag 1 juli

We gaan niet naar Peniche. We gaan in plaats daarvan naar het eiland Ilha da Berlenga een kilometer of 10 buiten Peniche op de Atlantische Oceaan. Als we Captain Mike in Nazare niet hadden ontmoet dan hadden we dit NOOIT gedaan.

...Ilha da Berlenga heet ook wel vogel eiland. "s Avonds verzamelen zich hier zoveel vogels dat ze niet allemaal in een keer op de foto kunnen...

In de pilot “Atlantic Spain and Portugal”zeg maar onze zeil bijbel waarin alle bootse wijsheid over plaatselijke eigenaardigheden van havens en ankerplekken verzameld is staat namelijk dat je er alleen maar eventjes kan ankeren en de boot eigenlijk niet alleen kan laten. Maar Mike weet de weg in de buurt en hij wijst ons de beste plek.


...met de Dinghy naar de wal en dan op een terrasje sardientjes etend spieken bij de vissertjes die hetzelfde doen...

En inderdaad. Wij hebben een fantastische avond in het vissersdorpje “Bairro dos Pescadores” waar we Sardientjes eten en veel Portugese culi-tips krijgen. Als we ’s avonds op het dek zitten om te genieten van het prachtige weer, de overweldigende hoeveelheid vogels en het gevoel alsof we als Adam en Eva alleen op de wereld zijn realiseren we ons dat deze plek het meest westelijke puntje van Portugal is. Alleen een zee van water scheidt ons van Amerika. Toch even een historisch momentje nietwaar;)


...Ilha da Berlenga by nite geeft ons een bijna Noorderlichtachtige zonsondergang...

Na een woelige nacht vroeg op om op tijd in Cascais te arriveren om nog een mooie ankerplek te vinden. Dat liep even iets anders als we bij het anker- op- gaan een oud anker van een paar honderd kilo aan de “lijn” hebben. De duikuitrusting bewijst zijn nut (thnx Stef) Kees duikt naar 15 meter en haalt ons anker uit de giga schakels van het oude anker (geen fotoos veel te druk). Drie uur later dan gepland gaan we als een haais richting Cascais.


...dit type ankergerei komt ons heeel bekend voor;) Altijd gedacht dat de vissers in Zanzibar dit hadden bedacht!...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten