dinsdag 24 november 2009

EMAIL VAN OVERZEE 12


...blauw, blauw (foto 18 november)...
6de Oversteek
Kaap Verden- Suriname
Positie op dinsdag 24 november 2009 om 00:00 uur UTC:
10.42.169 N - 46.31.182 W
Afgelegde afstand tot nu toe: 1340 NM

LL (lieve lezer)

Maandag hebben we de hele dag nog plezier gehad van de swell van 3 - 4 meter hoge golven. Dus hebben we het bijvullen van de water en diesel tank en het brood bakken nog maar een dagje uitgesteld.

Aan de weerkaarten te zien wordt het de komende dagen rustig met op donderdag de mogelijkheid van een nieuwe encounter met een tropical wave. We duimen dattie is verdwenen tegen de tijd dat wij daar aankomen.

Gelukkig hebben we de zon weer gezien en is de nacht van maandag op dinsdag eindelijk weer eens een rustige , waarin geslapen kan worden. Weet je dat we al uit onszelf wakker worden na 2,5 a 3 uur slaap?

Woensdag de 25 ste is het onafhankelijksdag in Suriname. Dat feestje gaan we niet halen. Dan vestigen wij onze hoop op een originele sinterklaas met regenboogpieten!

Vandaag voor het eerst "Herb" echt duidelijk kunnen ontvangen. Herb is een meteoroloog die vanuit Canada per radio als 'soundbound 2' zeilschepen die dat wensen van advies en weers informatie voorziet. Gisteren is de ARC van start gegaan (dat is een zeilrace van de Canarische eilanden naar St Lucia in de Carieb) En menige zeiler heeft contact met Herb over het weer en de beste tactiek om het beste weer te hebben om als eerste te kunnen finishen.

toedeloe

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com/

3 opmerkingen:

  1. dinsdag 24-11 2009 hier in Teuge 8.08 in de ochtend en ik lees jullie radio email bericht van dezelfde dag op 0.01 uur , wat bijzonder te weten dat onze buren Treesje en Keesje in zulke andere omstandigheden verkeren , veel succes onderweg naar sinterklaas en de regenboogbieten in Suriname, heel veel groetjes JM , Koos

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi daar, erg leuk iedere dag jullie berichtjes, als ik 's ochtends de computer opstart dan kijk ik eerst even op jullie site!
    Inmiddels in LH de eerste 2 najaarsstormen gehad, groetjes Rob/Spirit

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Tsja als jullie zo verder gaan dan wordt het niks met die evenaar crossing, je blijft er tot op 10o bij vandaan. Jammer geen Neptunes feestje maar ik hoop wel een soepele overtocht zonder tropical waves wat die ook mogen zijn. Die encounters met UFO's zal je wel vaker overkomen als ik zo die boeken lees over dit soort avontuurlijke tochten, achteraf altijd weer leuk. Blijf zeilen, blijf schrijven en vooral blijf gezond and watch out all the time. Je weet het venijn zit 'm altijd in de staart.
    Geniet slaap waak en kijk in de verte
    Hans

    BeantwoordenVerwijderen