dinsdag 24 november 2009

EMAIL VAN OVERZEE 13


...de allerlaatste foto die er met mijn olympus 770 gemaakt is was op 19 november 2009...

6de Oversteek
Kaap Verden- Suriname
Positie op dinsdag 24 november 2009 om 14:15 uur (12de etmaal dus)UTC:
10.14.000 N - 47.33.333 W (ook toevallig!:)
Afgelegde afstand tot nu toe: 1407 NM
Nog te gaan: 556 NM

Vanmorgen werden we vrolijk welkom geheten in Zuid Amerika door een paartje excotische meeuwen. Als arobatic piloten doken ze in perfecte harmonie 8jes draaien om de boot heen. We hebben ze eens goed bekeken, het jammer vindend dat we geen vogel boek bij ons hebben. Ze zijn zo groot als een meeuw, rank gebouwd, vliegen 500 mijl uit de kust, zijn spierwit met bevallig zwarte vlekken, lange vuurrode mond en een paradijsvogel achtige lange sprietige staart. Wij natuurlijk terugfluiten;))

Sinds 12 uur hebben we stroom tegen: ongeveer 1 knoop. Hopelijk wordt dat niet veel meer;(
In theorie kunnen we - als de wind nu helemaal wegvalt- op de motor Suriname halen. Da's een fijne gedachte (bijna een Kerst gedachte)

Tot straks als het verzenden NU niet lukt*
en anders tot morregen

PS: *door atmosferische omstandigheden kunnen radio verbindingen die gisteren fantastisch waren, vandaag om dezelfde tijd abominabel zijn. De lucht aan deze kant van de oceaan is heel erg vochtig en bewolkt. We zien een CB achtige giga wolk in 5 minuten opbouwen, een half uurtje blijven hangen en dan opeens binnen 5 minuten geheel verdwenen zijn... WAUW! Wat een krachten, We hebben dit weekend ook veel onweer en bliksem gezien. Je begrijpt: daar worden de radio verbindingen niet beter van!

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten