donderdag 26 november 2009

EMAIL VAN OVERZEE 14

6de Oversteek
Kaap Verden- Suriname
Positie op woensdag 25 november 2009 (Ed,van harte)om 11:15 uur UTC:
9.32.277 N - 49.13.250 W
Afgelegde afstand tot nu toe: 1515 NM (nog 444 te gaan)

Dinsdag was een relaxed dagje met weinig wind, veel zon en hoge golven. We varen met de wind en de golven schuin van achter inkomend. Dit betekent dat de boot soms hele bizarre bewegingen maakt. Van voor... naar achter... van links... naar re-hechts. Rollen en pitchen dat het een lieve lust is. Tis net alsof je 24 uur per dag in een aerobatic vliegtuig zit. De G krachten voel je vooral als je in de kuip op je rug ligt. En jullie maar denken dat wij alleen maar een beetje op onze gat zitten (waar!!!)

Eindelijk weer eens een prachtige heldere nacht met veel sterren. De lucht is dampig, warm en vochtig!Het lijken de tropen wel;))

Het laatste deel van de reis is spannend. Zo te zien ligt de ITCZ precies voor de ingang van de Suriname rivier. Daarnaast worden we al 2 dagen achtervolgt door een tropical wave, een trog die ontstaat in de ITCZ. Naar verwachting zal hij ons inhalen op woensdag middag. OF hij is tegen die tijd uitgedoofd...
Wij zijn er in ieder geval klaar voor. Kom maar op met je windvlagen, je regen en onweer...we lusten je rauw;))

Morgen meer. Tsjauw!

Het verzenden (gisteravond-vannacht en vanmorgen en vanmiddag )is niet gelukt dus enige aanvulling:
* Na 24 uur stroom tegen, hebben we 24 uur geen stroom gehad. Nu staat de stroom dwars. Nog even en hij gaat MEE!
* Na een drop van 3 HPa in 1 middag (gisteren) zijn bij ons de alarmbellen gaan rinkelen en hebben we alle voorzorgen voor een tropical storm getroffen. Vandaag is de barometer weer 2 millibar gestegen en kunnen we andere klusjes gaan doen. Eindelijk een broodje gebakken!
* De tropical wave die ons vanmiddag om 14 uur ingehaald zou moeten hebben heeft aan kracht ingeboet en ligt bijna stationair. Gisteravond hoorden we al van Herb dat het een zwakke trog was. (opgelucht ademhalen en lekker slapen)
* op de kaart van vandaag ligt de ITCZ weer een stukje lager (lekkerrrr!)
* vanmiddag gaan we over van de overzeiler naar de detailkaart.
* De zon schijnt en het is 28 graden...in de schaduw
* We proberen de aanloop naar Paramaribo zo te plannen dat we max. stroom mee hebben en nog in daglicht kunnen eindigen.

woensdag 25 november
tijd: 19:00 UTC
positie: 09. 11. 592 N - 49. 42 924 W
afstand: 1551 NM

* de ITCZ is weer omhoog gekomen en de tropical wave is terug. Hij zit nog 2 graden achter ons en de luchtdruk is weer zwaar gezakt! Komende nacht zijn we voorbereid op zwaar weer en tegelijkertijd verleggen we koers iets zuidelijker. Nu is het nog zee-eer aangenaam warm en vochtig!!
Toedeloe!tot morgen

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten