donderdag 14 januari 2010

UITSTAPJE NAAR TRINIDAD

zondag 10 januari 2010
Om 6 uur opgestaan om de bus te halen. We blijven 2 nachten weg.
Samen met Henri van de "Waterman" zitten we om 9 uur klaar bij de bushalte waar om 9.15 uur een bus zou moeten vertrekken.
=Hans (vd Graaf) sms-t vanuit Londen dat zijn kist ondanks de sneeuw zal vertrekken=
Na 5 minuten wachten horen we dat vandaag de bus pas om 11 uur komt.
Kees regelt snel een lift bij een rondrijdende auto en zodoende zijn we op tijd in Scarborouh om de boot van 11.30 uur te halen.


...ik moet de hele tijd dat liedje van Simon en Garfunkel zingen...

Om 16 uur worden we geacht met nog een stuk of 100 andere mensen bij het grote hek te staan dringen om te horen of onze naam afgeroepen wordt. Tis een avontuur zullen we maar zeggen!=We krijgen een sms je van Hans dat hij in St Lucia is gearriveerd=



...met 100 man dringen voor het hek...



...smile smile WIJ zijn er door...


...triomfantelijk poseren voor de snelle Cat...


...sunset vanuit de ferry naar Trinidad...
Tot onzer grote opluchting horen wij om 16.15 uur bij de 30 mensen die nog meekunnen met de Catamaran Veerboot die ons in 3 uur naar Trinidad brengt. Onderweg op de snelle Cat bellen we rond om een slaapplaats voor de nacht te regelen. Als we om 20 uur in Port of Spain in het pikkedonker aankomen en net een taxi gescoord hebben, krijgen we een sms je van Hans dat hij al in zijn hotel in Chaguaramas zit. Pfff hij is ER eerder (vanuit londen) dan wij vanaf het naburige eiland;))
"allee tis allemaal een avontuur" is DE slogan van de dag!
Onze slaapplaats in het Coral beach resort bevind zich in een studio die wij vanaf binnenkomst ons ApparRRRteman noemen. Het nederige onderkomen heeft ons ZOdanig gecharmeerd dat we (ik dus) BLIJVEN gillen en er uitgebreid filmpjes van maken.
Een korte rondleiding in text:
*de gordijnen zijn vastgeniet aan de houten sponningen,
*het plafond ligt open omdat er net een wespennest is uitgemoord,
*alle lampen zijn kale peertjes,
*de handdoeken zitten vol gaten,
*de vieze vlekken in de matrassen schijnen door de dunne lakens heen (ik ga griezelend op mijn eigen handdoek liggen)
*de muren zijn afgebladderd en het douchegordijn zit onder de schimmel.
*Tenslotte mag niet onvermeld blijven dat de 4 TV netten die we kunnen ontvangen allemaal natuurfilms laten zien (3 x harde porno en 1 x national geographic)
Om de avontuurlijke dag af te sluiten besluiten we in de bar ZOveel biertjes te gaan drinken dat we geen last meer hebben van de onvolkomenheden van onze verblijfplaats voor die nacht.
(geen foto wel een filmpje)

...Jan Bart en Monique op de Victory maken een goddelijk ontbijtje voor ons klaar...

Maandag 11 januari besteden we om Chaguaramas, de beste botenshops en de NL zeilers met panne-op-de-kant te vinden. We kennen een aantal (4) NL-schepen die behoorlijke schade hebben opgelopen onderweg. Veel van de ernstige schade is aan de roeren. Gelukkig is iedereen nog alive en zijn de herstel werkzaamheden in gang gezet. Allen moeten wel hun reisplannen (soms drastisch) aanpassen. We tellen onze zegeningen en bidden dat dit ons bespaard mag blijven.

...dineren met Hans in Trinidad, Chaguaramas baai...

...stiekem bij Hans in zijn sjieke hotel overnachten...
Die nacht slapen we een stuk beter. Henri bij Jan Bart en Monique op de "Victory" en wij stiekem bij Hans op de kamer in zijn luxe hotel. Samen met Hans Lekker de hele avond kletsen en dineren en de volgende dag om 6 uur weer paraat om de taxi naar het vliegveld te pakken.
...Liesbeth en Kees stappen in de Dash8 die ons in 20 minuten naar Tobago brengt...
We pikken daar Liesbeth op die doodmoe en zonder ontbijt uit de kist vanuit New York stapt. Binnen het uur zitten we op een binnenlandse vlucht (kost toch zeker wel 15 euro) naar Tobago. Met bus naar scarborough en busje naar Charlotteville. Om 14 uur zijn we eindelijk thuis. Het grote genieten kan beginnen. Eerst goed slapen en wennen aan de temperatuur van 32 graden en dan plannen maken voor het vervolg van de reis.
...en dan moet je eens zien wat er voor rotzooi op straat ligt...

...zicht vanuit de bus op de Man-Of-War Bay waar de Rebel ligt...

2 opmerkingen:

  1. Hoi Kees, Trees, jullie kunnen een boek gaan schrijven geloof ik, ik/ wij lezen de berichtjes met plezier. Trouwens wij hadden nog een koelbox met ijsjes van De Waterman... De ijsjes zijn inmiddels gesmolten en de koelbox is van de zolder gevallen, beetje beschadigd. Doe ze de groeten en veel plzier verder, Rob en Suus

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    BeantwoordenVerwijderen