dinsdag 26 januari 2010

TOBAGO NAAR GRENADA = gelukkig geen piraten=

Zaterdagochtend 16 januari vertrekken we al heel vroeg met 3 (! ivm piraterij in de buurt) NL boten (Rebel- Fides - Waterman) richting het zuiden van Tobago: Storebay. Storebay ligt vlakbij het national onderwaterpark " buccoo reef" waar we mooie snorkel trips hopen te maken.

Maar na een uur moet de Waterman afhaken. De problemen met zijn roer zijn erger dan verwacht en beletten een leuk tochtje tussendoor te maken. Het is zaak om zo snel mogelijk naar Grenada te gaan waar het schip uit het water kan. Grenada is een 90 mijl varen en omdat de dagen hier maar kort zijn, besluiten we 'smiddags te vertrekken om de volgende morgen vroeg bij het eerste daglicht in Prickley bay Grenada aan te komen.
We nemen midden op zee via de marifoon afscheid van de Fides (snik) en varen als ' bezemschip' achter de Waterman aan. We laten ze niet alleen (met een kapot schip) naar Grenada varen.

Als we 'smiddags anker op gaan om naar Grenada te vertrekken ontmoeten we een oude bekende: De Eendracht. Het schip waarop we onze allereerste zeilreis gemaakt hebben en waar ons plan voor een eigen boot geboren is.

's Nachts houden we een wachtschema aan van 3-3-3-3. Trees begint om 20 uur en Kees en Liesbeth doen de honden wacht. Zondagmorgen 17 januari -vroeg arriveren wij na een voorspoedige tocht in Grenada en mooren er in Prickley Bay.

...de "Eendracht" in ManOfWarBay Tobago...


...Kees kijkt naar de verrichtingen van Henri (Waterman) die bezig is met zijn kapotte roer...


...sunset boven de Caribbische zee tussen Tobago en Grenada...



...de vlag van Tobago maakt plaats voor de vlag van Grenada...


...sunrise zondag 17 januari vlakbij Grenada...

...in Prickley bay pikken we een mooring op...

...de eerste bewoner van onze mooring...

...sundowner op het strand in Prickley bay, Grenada...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten