donderdag 28 januari 2010

GRENADA =sperma van hersenkoraal=


...kaart van Grenada...

In Prickley Bay in Grenada liggen we (van zondag 17 - zaterdag 23 januari) een week aan de mooring. We proberen te wennen aan een tropisch dagritme . De zon is hier beduidend feller dan voorheen. Ik zit dan ook prompt onder de warmte bultjes. 's Morgens luisteren naar het cruisersnetje op kanaal 68 voor het weer en het laatste nieuws. ECHT ontbijten (tja met een vriendin als Liesbeth aan boord...) Elke dag een zwemmetje in het turquoise water.
's Avonds de zon in de zee zien zakken terwijl we van een verfrissend drankje genieten. Momenteel is het wassende maan. Tis wel bijzonder om de nieuwe maan op z'n rug te zien liggen. Maandag de 18de immigration en st george verkennen.
We ontdekken al snel een paar fijne strandjes met barretjes en maken 21 januari een eiland trip met de inhoud van 3 boten uit Lelystad (Waterman- Rebel en Valentijn). We poedelen in een waterval, bezoeken een cacaofabriek en lunchen daar ook, we zwemmen in een natuurlijk zwembad achter een rif en zien een inmensgroot kratermeer waar de watervoorraad van het eiland vandaan komt. We ruiken aan een wierook boom en besluiten de dag op het stand met een biertje en een zwemmetje. Lotte (11 jaar) van de Waterman wordt in de baai gestoken door ' een heleboel kwallen' ofzo. Later blijkt het sperma van hersenkoraal- te zijn. Het lijkt me een heel bijzondere en transcedente ervaring voor zo'n jong meisje.

...de waterval...


...met z'n allen poedelen en spelen bij de waterval...



...cacaobonen boom...


...de bonen liggen te drogen in de zon. Wij mogen er met onze blote voeten doorheen schuifelen. Lekkerr hoor!...


...natuurlijk zwembad door een vet rif in de zee waar we een zwemmetje doen ...


...de vintage straattegels van de cacao plantage...


...vanuit elk eiland zie je het volgende al liggen...


...zelf sterfruit plukken en wandelend opsmikkelen...


...het hek naar het monument van Leapershill waar de oorsponkelijke bewoners zich in zee gesort hebben om niet gevangen te worden genomen door de Spaanse, Engelse, Hollandse bezetters....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten