zondag 14 maart 2010

BYE BYE BARBUDA = hello St. Barts=


..wateropvang wordt elke bui eenvoudiger. De laatste keer dat we serieus water gingen opvangen was in december in Suriname. We hebben hier op een dag (in de Tupperware was emmer nota bene) zo tussen neus-en-lippen-door al 25 liter binnengehaald...



Zachtjes tikt de regen op de boot-bimini in Barbuda. Het blijft regenen. Het hogedrukgebied dat net boven ons ligt is irritant stationair. Maar in NL (lezen we) zijn de eerste mooie lente-achtige dagen gesignaleerd.


...bye bye Barbuda. Op dit strand staan mannen te zwaaien en te schreeuwen als je aankomt. Je denkt onmiddellijk dat er een groot probleem met de boot, het anker of de plaats is. Je kijkt - ver om de borden te lezen die ze ophouden en je probeert te horen wat ze zeggen. Als we bijna in de dinghy zitten polshoogte te gaan nemen kunnen we ze opeens verstaan: "water taxiiiii...water taaaaxi....." Op het bord staat , inderdaad: watertaxi! pfff...


Tja en wat doe je als het regent in de Carieb? Wij werken onze wereldwijde web skills bij, kijken naar 'de wereld draait door', doen het blog en de email en chatten met Inge of Hans en op facebook met Kaatje, we lezen weer eens een krant (op internet dan wel) NL ruk naar rechts, Wilders krijgt voet aan de grond, Wouter Bos en Emiel Eurlings UIT de politiek, Wauw wat gebeurd er opeens veel tegelijk het lijkt wel lente. Hans van Mierlo is overleden, de vuilnismannen willen gaan staken, een rel in de US omdat zwarte barbiepoppen goedkoper zijn dan de witte versie, een Belg in een rolstoel doet een poging een nachtwinkel te overvallen... zo het was wel weer effe genoeg.


...na de sunset hijsen we het zeil en maken in 14 uur een nachttrip naar het walhalla van de rich-and-famous: St. Barts...
Terug naar de azuurblauwe realiteit, we nemen nog een duik, drogen bloot op met kopje koffie, vullen de diesel bij, we luieren wat, doen wat klusjes, hangen de mobiel aan de waslijn bij de blower (die heeft oeps bij een dinghy aktie in de branding een beetje teveel water binnen gekregen. Dus...tot sint Maarten geen tel contact mogelijk!) socializen met de Finnen, kijken hoe de baai opeens vol loopt met de meest prachtige mega jachten en maken de planning voor een nachttrip naar St. Barts. Maar eerst even een lunchstop aan het rif. We willen nog even snorkelen voordat we verder gaan. We vangen de regen op en zorgen dat we op tijd een sundowner nemen om de eerste mooie zonsondergang in Low Bay op de 'gevoelige plaat' te zetten.

...onderweg......


...sunrise om 06.15 uur lokaal op zaterdag 13 maart bij St. Barts...
Het is een hobbelig nachtje. Tis net of we in een wasmachien zitten. Alles valt om. Alles rammelt. Je moet je echt met 2 handen vasthouden. Tja Je hebt soms van die nachten. Maar: de zon schijnt en het is weer 30 graden. mmmm. Niet jaloers worden, we nemen die zon gewoon mee naar NL!


...daar ligt St. Barts...


...geankerd in 8,6 m helder blauw water in de jet-set marina Gustavia van St Barts...
Planning van onze ' laatste dagen' in de zon:
zondag en maandag (14 + 15 maart) : Gustavia (sight seeing en shopping)
dinsdag en woensdag (16 + 17 maart) : Anse Colombier (snorkelen met schildpadden)
donderdag en vrijdag (18 + 19 maart) : Ile Fourche (de bultruggen zijn weer gesignaleerd en ile Fourche is een van de plekken waar de eerste 'sightings ' vandaan komen: wauw wat zou DAT mooi zijn: ooit eens een bultrug in levende lijfe kunnen zien zwemmen....dat is weer eens heel iets anders dan bijvoorbeeld Case zien zwemmen...)
vrijdag of zaterdag (19- 20 maart) : aankomst sint maarten. we gaan voor de marina van captain olivier waar we op de 23ste hans en jenny en joyce verwachten...
* 20 maart 2010 is een bijzondere dag: vernal equinox . Op die dag is het overal ter wereld precies 12 uur dag en 12 uur nacht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten