maandag 22 maart 2010

ST BARTS = gustavia (17.54 noord - 62.51 west) =


..kaart van St Barts met links midden Gustavia, links boven anse du Colombier en het eilandje Frouchue daar weer links boven...

Om te in- en uit te klaren in St. Barts moeten we in Gustavia (de hoofdstad met de Zweedse naam) zijn. Omdat we het eiland Mustique overgeslagen hebben, blijven we 2 nachten in Gustavia om wat rond te neuzen, eventueel wat 'rich-and-famous' te ontmoeten en ons te vergapen aan alle kleine versies van top-of-the-bill verlanglijstjes - produkten: een klein houten "Cartier" winkeltje staat hier rustig naast een eenvoudig Hermes boutiekje. Snuisterijen stalletjes met dure kleding, Louis Vuitton tassen, diamanten en horloges staan hier verspreid als de gemiddelde H&M en frituurtent op de Scheveningse Boulevard.


...uitzicht op de baai vanaf de berg boven Gustavia...


...winkelstraatje met een paar eenvoudige shoppies....

De inmens grote super jachten in de haven met tientallen bemanningsleden komen onveranderd uit Georgetown, Guernsey of de Marchal Islands. De motorboten vinden we alleen leuk als er 7 waterscooters uitkomen. De zeilschepen zijn om te likkebaarden zo lekker. Klassieke staaltjes van vakmanschap en maritieme super- smaak. Wat we verder doen in Gustavia: rondje havendienst, natuurpark kantoor, restaurant met heerlijke salades, witte wijn en wifi, boulangerie met stokbroodjes. We maken een wandeling naar de vuurtoren en dan zijn we wel weer genoeg op de wal geweest.


...bloempjes langs de kant van de weg: tis hier net een grote botanische tuin....


...de vuurtoren...


...sunset in de baai van Gustavia, St. Barts met op de achtergrond de rotsen van gros islets....

Effe op de valreep een dinghytocht naar Gros Islets, omdat we daar lekker dichtbij liggen. Dinghy aan een kleine mooring en wij snorkelen in water van 25 graden. (Brrr het begint hier echt al frisjes te worden) Zelfs in de drukke haven van Gustavia zien we schildpadden boven komen om effe adem te halen en veel nieuwsgierige barracuda's rond de boot zwemmen. En dan zorgen we dat we lekker vroeg in de ochtend in Anse de Columbier zijn. Want vol is vol en ankeren is alleen toegestaan voor Super Yachts.

...een van de snorkel rotsblokken van gros islets...

...rebel geankerd in St. Barts bij Gustavia...

...samen in de dinghy....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten