woensdag 24 maart 2010

SINT MAARTEN- ANGUILLA


...kaart van Sint Maarten...
Plannen maken, planning maken, plan aanpassen, nieuwe planning maken. Ja, je moet als boattie wel een beetje flexibel zijn. Vrijdag ochtend 19 maart varen we in de vroegte van St Barts, Ile Fourchue richting Sint Maarten. Omdat het een klein stukje is maken we een omweggetje over de oceaan om de toevallige kans op een ontmoeting met een bultrug zo mogelijk mogelijk te maken. Helaas zelfs geen spuiter aan horizon gezien. Maar allez he, het seizoen is net begonnen, we geven nog niet op!

...op de heenweg gaan we door de NL brug...


...zowel in de Lagoon als langs de westkust van St. Maarten vaar je onder de aanvliegrouteroute van Juliana airport...


We concentreren ons eerst op Sint Maarten. Plan A is captains Oliver marina in Oyster pond, omdat Hans van Marrewijk daar, samen met Lilian, vlakbij woont en omdat Hans, Jenny en Joyce daar een hotelletje geboekt hebben. Maar als we daar aankomen is de aanloop door de wind en swell een TE sportieve uitdaging. Plan B , de baai van Philipsburg , is door het huidige weer en verwachte weer voor de komende week geen goed alternatief. Dan gaat plan C in werking en 'nemen' we de Hollandse brug om in de Simpson Bay Lagoon een ankerplekje te vinden. We doen een kennismakingsrondje en bellen met de iridium telefoon naar Hans.


...samen in een boo-ootje op weg naar Elvis' Beach Bar...


...20 maart sunset Road Bay Anguilla...

Vanaf dat moment gaat alles in een stroomversnelling. We zitten binnen een uur met Hans en Lilian met een Caribisch biertje op een terrasje. Hebben nu weer een telefoon (+5995811329) THNX a lot Hans, alleen snap ik nog niet helemaal hoe die werkt. haha. Diezelfde avond verhuizen de fietsjes bovendeks, dineren we riant uit de oversteek voorraad, slapen de "lovebirds" bij ons op de boot en maken we plannen om een weekendje op Anguilla door te brengen.
Wil je een ge-wel-dig weekend? ga dan naar remote - exclusief - natuurpark - Anguilla. Scoor een 'cruising permit' in Road Bay. Omdat dat een paar pegels kost weet je bijna zeker dat je de hele paradijselijke baai voor jezelf hebt. Dusss...
Het feest begint natuurlijk bij het goede gezelschap, de reis en de view, maar daarna kun je gerust op het beroemde poederstrand (jaaha klein beetje meegenomen in de broekzak) van een lokale cocktail bij (de zwarte) Elvis genieten. Als de kok van Elvis' Beach Bar Restaurant maar niet komt opdagen gaan we op onderzoek en vinden bij toeval een super restaurantje met goddelijke tapa's. Beter!


...portret kwartet op een-onbewoond-robinson- crusoe- picture- postcard-ei-hei-land " Sandy Island "....


...Rebel achter het rif van Sandy Island....

Zondag is bestemd voor Sandy Island, Little Bay en de terugreis door de Franse brug. Overigens geen foto van deze brug ...was veuls te spannend met ondiepe gedeeltes waarin we de Rebel af en toe vol gas door de modder moesten sleuren om niet vast te lopen. Conclusie: de Franse Baggeraar was zeker-en-vast dronken toen hij de vaargeul moest uitdiepen ;))


...de bijzonder gekleurde pelikanen rots-kliffen van Little Bay...

...zee-meer-man...

Fantastisch en memorabel weekend. Niet in de laatste plaats omdat we 's nachts bijna geen oog hebben dichtgedaan. Om 24 uur klopte een attente buurman op de romp om ons te waarschuwen dat de Rebel in de stormvlagerige wind voor zichzelf was begonnen. Je snapt het ws al! Natuurlijk moesten we in slecht weer een moeilijke manoeuvre in het pikkedonker uitvoeren. Maarre volgens mij zijn we geslaagd, want zowel wij als de boot zijn heelhuids uit de strijd gekomen. Poeh!

1 opmerking:

  1. Poeh , dat was weer spannend en het komt altijd weer goed met jullie, gelukkig,
    groetjes uit Teuge waar ook de zomertijd al weer in werd gesteld en de katjes hun stuif-meeldraadjes laten voelen in de neus - prik - nies - prik, dagdag JM

    BeantwoordenVerwijderen