woensdag 28 april 2010

DAG 11

Email vanaf de oceaan via de korte golf radio
8e Oversteek Carib - Azores
Woensdag 28 April 2010, 14:00 uur AST - 18.00 UTC - 20:00 NL
Positie 29.00.632 N - 45.22.852 W
Totaal afgelegd: 1277 NM

Hey! We zijn over de helft. Het grote aftellen is begonnen. Afgelopen etmaal aardig geknald! Beetje rumoerig door de korte golfslag maar lekker hard: 135 NM in een etmaal! Er ligt een buien- en wolken band op de oceaan van 600 NM breed en 2000 NM lang. Die gaat ons, volgens Herb, op vrijdagmorgen passeren. Kunnen we wat wind en buien verwachten. Voorlopig is het hier zonnig en zelfs warm!! We genieten van elke minuut.

RITME VAN DE DAG - DEEL 2 VAN 3-
Als je je afvraagt of wij ons niet rot vervelen...of als je je afvraagt hoe het leven er op zo'n bootje midden op de oceaan uitziet..heb ik (hee-eel saai) wat dagelijkse werkzaamheden op een rij gezet. Het is teveel om in 1 keer via sail mail op het blog te krijgen. Dus hierbij deel 2 van de dobbertopsjes triologie (mooi woord voor voor een kruiswoordpuzzel)

ONDERHOUD
Essentieel voor een relaxte overtocht zijn checks en onderhoud van alle bewegende delen, met name de motor (ja ha denk daar maar eens over na; op volle zee in een stampende en rollende boot olie peilen (!) olie bijvullen, brandstof uit een tank bijvullen..) Het lopend want (alle verstaging en lijnen) krijgen regelmatig een kritisch oog. We zijn ook super kien op elk vreemd rammeltje dat we horen en vreemde geur die we ruiken. Meteen op onderzoek uit wat de oorzaak is (daar heb ik Kees trouwens nog effe aardig mee tuk gehad gni gni) En verder koesteren we elk apparaat (bijna allemaal maar vooral Ed en Rita) dat ons helpt om de boot plus bemanning tot aan de Azoren gaande te houden.

ETEN
Elke dag is voedsel-controle van vers fruit en groenten in de hangmatten nodig: effe draaien of iets afsnijden of wat weggooien. Dit is met name een klusje voor het eerste 2 weken van de reis, de laatste week zijn ze meestal al op! We kijken wat rijp is (banaan, avocado, mango, papaya, meloen, ananas) en bedenken een recept. En als dat niet lukt mailen we Liesbeth of Annemarie. We houden van vis en van vers. Onmogelijk om mee te nemen zonder vriezer aan boord. Onderweg hebben we (Kees dus) door trial- and- error leren vissen en slachten. Ik kan het niet aanzien, maar vind het heerrrlijk om super verse vis te eten. Als we voor 4 dagen vis hebben dan wordt er 4 dagen niet gevist. Eet en drink gewoontes veranderen wel op zee. Onderweg drinken we geen alcohol (nul) en praktisch geen koffie. Maar er is wel cola en thee met muesli bars en stroopwafels. Met de ervaring van Jeroen en Sieg voor ogen bakken we niet elke dag een brood, maar verwennen ons zelf eens in de 4 dagen. We hebben een inmiddels aardig lopend vuilverwerking- en water management, vinden we zelf. Koken: eerst alles opmaken dat vers is, daarna gaan we onze voorraad blikken en pakken aanspreken.


Alles wel, later meer:-))

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten