vrijdag 30 april 2010

DAG 12

Email vanaf de oceaan via de korte golf radio
8e Oversteek Carib - Azores
Donderdag 29 April 2010, 14:00 uur AST - 18.00 UTC - 20:00 NL
Positie 29.57.326 N - 42.59.461 W
Totaal afgelegd: 1414 NM

We zien al een paar dagen kleine doorzichtig plastic zakjes in het water drijven. Mijn eerste gedachte: bah dat grote schip heeft zijn afval gedumpt! Maar we blijven ze zien. Elke dag. Het moeten er miljoenen zijn. Soms zijn ze rozig. Ik denk nu dat ze hier thuis horen. Als ze wat dichter in de buurt drijven zien we dat het zakje de vorm heeft van een half maantje. In het maantje zien we strepen alsof het recht overeind blijft staan met baleinen. Het lijkt wel een piepklein zeiltje. Doorsnede is ongeveer 5 a 10 cm. Als er een door een golf omver gegooid wordt zien we er een kwalletje onder zitten. Als Angela ons een mailtje stuurt met de vraag of we de Portugese Oorlogsschepen al hebben gezien, valt het kwartje! WAUW we waren net van plan om ze met behulp van een schepnetje wat beter te bekijken. Maar volgens Angela is dat niet zo verstandig. Een aanraking met de tentakels die eronder schijnen te hangen heeft vrijwel zeker de dood ten gevolge. PFFF het ziet er zo lief klein en rozig uit;)))

RITME VAN DE DAG - DEEL 3 VAN 3
Laatste deel van de Dobbertopsjes Trilogie over het leven aan boord tijdens een oversteek.

SLAPEN
We hebben een strak tijdschema. De dag duurt 12 uur en de nacht ook. Of het nu donker of licht is maakt niet uit. De nacht verdelen we in 4 x 3 uur, die we afwisselend wakend doorbrengen. Heel makkelijk. Je hebt maar 1 bed nodig. En als je naar bed gaat istie al lekker voorverwarmd. Omdat de boot door de oceaan swell nogal kan rollen en stampen slapen we op de minst hevige plek en dat is de bank in de woonruimte. Aan de open kant spannen we een zogenaamd 'slinger zeiltje' hetgeen voorkomt dat je midden in een mooie droom je bed uit dondert. Als je inslaapt voelen de G-krachten, die door de bewegingen van het schip worden opgewekt, aan als een ongestabiliseerd waterbed.
En dat klopt eigenlijk als een zwerende vinger. Grappig! Na een week in dit ritme worden we allebei precies na 3 uur, midden in de nacht, vanzelf wakker. We zijn niet moe, maar doen overdag als het effe kan wel een middag-tukje.

VERTIER
Elkaars gezelschap natuurlijk ( Kees leest en redigeert dit voordat het naar het blog gemaild wordt) Muziek of boek luisteren. Naar buiten kijken. Vissen. Foto's maken van het vissen en 'buiten'. Douchen met de plantenspuit buiten in de kuip. Eten klaar maken en opeten. Een goed gesprek ('mmm' 'wat?' 'he?zei je wat?' 'nee hoor!' 'oh') Praten. Grapjes maken, snoepen, uiltje knappen. Na ja veel tijd hebben we niet om ons te vervelen. Er zitten maar 12 uur in een dagdeel.

Alles wel, later meer:-))
Enne ... Oranje boven!!!

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten