zondag 30 mei 2010

DAG 3

Email vanaf de oceaan via de korte golf radio
9e Oversteek Azores- Engeland
Zondag 30 Mei 2010, 06.00 UTC - 08:00 NL
Positie 43. 32. 000 N - 21. 16. 230 W
Afgelopen 24 uur afgelegd: 117 NM. Totaal afgelegd na 3 volle dagen: 397 NM

...harpje gebroken...

Op zee, onderweg, slaap- wacht je 12 uur en de andere 12 uur zijn verdeeld in waken, slapen, beetje ouwehoeren en eten...Tenminste als je geen dringende klusjes aan boord te doen hebt. Voor de niet-dringende klusjes hebben we namelijk een speciaal klussen- boekje!

Zaterdag 29 mei 2010 staat niet in dit boekje omdat de klussen die wij om de oren kregen meteen geklaard moesten worden. 's Morgens klapte de genua naar beneden. Een zelf-borgende harp-sluiting heeft zijn naam dubbel -en -dwars niet waar gemaakt. Toen ik geheel in het ongewisse op een gesmoorde kreet van Kees buiten kwam kijken zag ik een grote kluwen zeil die half overboord lag. We hebben hem weer binnen kunnen sleuren ( er zitten nu allemaal blauwe indianen- vegen op). Daarna Trees de mast in om de lijn met de rol naar beneden te halen. Dat was een spannend klusje op zee op een rollende bijliggende (shit voor ons daggemiddelde) boot.

...spiboom geknapt...

's Middags kwam deel twee van de genua -saga tot uit'barsten'. De uitschuif-boom van de genua (we voeren al ruim 2 dagen met 2 uitgeboomde voorzeilen) knakte met een droge tik door! Wauw wat een ravage. Maar we hebben geluk: het zeil is nog heel en het gebeurde bij daglicht + droog weer! Helemaal onverwacht kwam het niet. Kees had een paar uur ervoor al gezegd dat hij die boom niet helemaal vertrouwde...en zo geschiedde dat we voor de tweede keer op 1 dag uit onze relaxte-overtocht-zeil-houding gerukt werden om samen snel te handelen om een oplossing te bedenken voordat ergere schade zou kunnen ontstaan.

PFff nou we hebben s' avonds tenminste rustig van onze tonijn biefstuk kunnen genieten. Toen de eerste wacht om 21 uur inging wisten we wat meer over die zee-margrietjes die hier in grote slierten als bollenvelden en een welkomst- tapijt- snelweg over de oceaan voor de Rebel liggen uitgespreid. Ik heb er 3 gevangen toen we toch bij moesten bijliggen;)) ...Het zijn een soort zee anemonen...in de bloemblaadjes zitten tere armpjes die voedsel proberen binnen te halen....errug mooi...en wulps tegelijk...ik heb er hee- eele mooie fotoos van gemaakt. Vandaag ook beseften we dat we al meer dan een jaar geen condens strepen van vliegtuigen en 'mist' gezien hadden....inderdaad dat hebben we op zaterdag 29 mei allemaal gedaan, gegeten, gezien en gemist. Haha.

Alles wel, laterrr meer:-))

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten