maandag 31 mei 2010

DAG 4

Email vanaf de oceaan via de korte golf radio
9e Oversteek Azoren- Engeland
Maandag 31 Mei 2010, 06.00 UTC - 08:00 NL
Positie 45. 46.631 N - 020. 21. 219 W
Afgelopen 24 uur afgelegd: 150,9 NM. Totaal afgelegd na 4 etmalen: 547,9 NM


...zee anemoon of zeepok ofzoiets...

NIX BIE
Weinig gebeurd. Gewoon door gevaren. Weer is kil en regenachtig (kou frontje haalt ons in). Tis beter binnen dan buiten. Geen walvissen of dolfijnen of grote schepen ontmoet. Wel heel veel zee anemonen, hee-eel veel, lange rijen als giga bloemen-slierten met de wind mee. Lijkt net een weg die voor de Rebel wordt uitgestrooid.

Wat opvalt op deze hoogte (45 noord) is de kleur van de zee: die is veranderd van blauw in groen.(als de benen van Trees na de klimpartij in de mast...hoe bedoel je goed vasthouden... haha ;))

Vannacht ( totaal bewolkt) hebben we van een lichtgevende oceaan mogen genieten! In de eenzaamheid van de nacht is de zee eindeloos groot. Een enorme hoeveel water snelt high-speed 4 kilometer dik over de aarde! Opeens realiseer je je: We varen op 12.000 ft boven de bodem. Dat klinkt middenin de nacht bijna even vet als de stem van Mercedes de Sosa (gracias a la vida, que me ha dado tanto...)

Vanwege het te verwachten weer, de wind en de stroming gaan we niet rechtstreeks naar Portsmouth, maar nemen we een iets meer noordelijke koers. Dat is wel een beetje 'om' maar we hopen daar uiteindelijk meer baat bij te hebben en meer te kunnen zeilen.

Alles wel, laterrr meer:-))

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten