zaterdag 30 mei 2009

OVER BRUGGEN EN BRUMA'S

Deze nachtfoto van het stadje La Goruna met links op de achtergrond de verlichte Hercules toren en rechts de wassende maan, is gemaakt door Kees tijdens een champagne momentje. Samen met Roel (alias Anthony) en Cees met een Cee hebben we gevierd dat we de tweede overtocht goed doorstaan hebben.

...La Goruna by nite gezien vanaf de Darsena Marina...

DIODE BRUG
Ik schreef al dat we motor probleempjes hadden. Tijdens onze overtocht, midden op de Golf van Biskaje, kwamen we erachter dat de dynamo onze accu’s niet bijvult. Dat is niet zo leuk. Om kort te gaan slaap je daar niet echt lekker van. Gelukkig had Kees die dag slimmetjes gegeten want hij wist het probleem te vinden en met startkabels een soort ’bypass’ te maken.

...de boosdoener: de diode brug: Van een van die 3 puntjes is er 1 stuk...
Een van de eerste akties voor ons in La Goruna was dus uiteraard een probleem-analyse maken en een oplossing voor de diodebrug vinden. Via de havendienst en de plaatselijke zeilwinkel kwamen we terecht bij een elektronica winkel midden in de stad. Berregie-op- berregie- af met Tfietsje. Daar werden we geweldig geholpen door Edelmiro die ons wel een paar losse diodes kon verkopen EN een mannetje (Blaskar) wist die daar wel een diodebrug van kon maken. Blascar maakte het waar. Hij testte de oude brug en we bespraken met hem de mogelijke oorzaak en eventuele oplossing. Binnen 2 uur lag er een nieuwe diodebrug voor ons klaar! Niet zo mooi ingegoten, maar het werkt!

...de nieuwe diodebrug van Blascar...

MARINA SECA (DROGE HAVEN)
We liggen sinds gisteren in de Marina Seca. Geen officiele marina volgens de boekjes, maar alles is goed geregeld hier. We komen hier terecht omdat er een dealer van Volvo zit en wij een oplossing zochten voor het feit dat we gewoon met de sleutel de motor niet meer kunnen uitzetten. Mmm beetje vreemd maar goed: tschijnt wel vaker voor te komen en geen fout van ons te zijn. Ook geen probleem van de motor: alleen een foutje in het contact. We hebben nu een knopje erbij (op het instrumenten paneel) waarmee we nu de motor uit moeten zetten.

...de Rebel in de Marina Seca...

BRUMA
Vrijdag 29 mei was het hier effe snel 30 graden. Zaterdag nog maar 12 of 13. Dat verschil is ZO groot dat er spontaan mist optreedt. We zagen ’s morgens een dikke band aan de horizon liggen en dachten dat er een flink front aan kwam , maar het bleek dus zeemist te zijn. Heel apart meteoroligisch verschijnsel. Erg mooi om te zien, erg gevaarlijk om in te gaan varen want (begerepen we van de locals) deze bruma of mist kan heel erg dik zijn.

...Rebel in Marina Seca, door de bruma/dichte mist zie je het achterland niet meer...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten