maandag 10 augustus 2009

WAT HEET

Hier- in- het- zuiden is het soms bloedverziekend heet. Dat wordt hier- in- het- zuiden niet na een paar dagen afgestraft met donderbuien zoals in NL. Zon gaat hier gewoon een hele tijd door. Soms wel maanden. Denk je eens in: dag in dag uit blue skies!! Superplekkie voor een parachutisten centrum en voor een zeilschool! ’s Morgens rustig en ‘s middags windkracht 5: lekker cool! Ik krijg er nog steeds geen genoeg van;)


...flesjes cola onder vloer...


...onder deze vloerplanken liggen flessen water en camping margarine...

Het leven op de boot wordt door de natuur gedirigeerd en in bepaalde banen geleid. En als je daar niet naar luistert dan wordt het afgedwongen. Dan smelten de chocolaatjes gewoon je kastje uit.


...het kastje met koekjes, dropjes en chocolaatjes...


...NU liggen de chocolaatjes onder de vloer, heel goed zo koel en je kan ze heel makkelijk vergeten;)...

Omdat de buitenlucht heet is en het water relatief koel is, blijft alles wat we onder de waterlijn opbergen best lekker fris. Chocolade bijvoorbeeld en tropische temperaturen passen alleen bij elkaar als de chocolade nog in een boon zit. Als het eenmaal een lekker reepje is geworden dan overleefd ze alleen nog onder de waterlijn. Onze koelkast is een TE onzekere plek om een lekker reepje in op te bergen. Zodra de toestand van onze energie voorraad penibel wordt dan offeren we namelijk eerst de koelkast op. Het uittrekken van deze stekker levert al snel 2 tot 10 amperes op! Alles wat kan bederven eten we het eerst op en water en cola drinken we gewoon lauw.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten