woensdag 6 januari 2010

VAN SURINAME NAAR TOBAGO

Woensdag 6 januari 2010
Tijd: 10:15 uur Surinaamse tijd (13:15 UTC)
Plaats: 10. 08.324 Noord - 59. 04. 971 West
Wind: NO 25-35 kts
Afstand na 2 etmalen: 362 NM

...op de Suriname Rivier onder de wijdenbosch brug door (zie je Rob en Bea naar ons uitzwaaien?)...

Maandag 4 januari zijn we om 10:15 uur Surinaamse tijd met het uitlopende tij de Rivier afgevaren. Gelijk met de "Fides" en de "Waterman". Stroom mee op de Suriname Rivier, de Guyana stroom op de Atlantische oceaan mee en een behoorlijke wind (windkracht 6-8) hebben ervoor gezorgd dat we het eerste etmaal afgesloten hebben met een Super Record. Ons daggemiddelde lag de eerste dag bijna op 8 kts!! Terwijl we normaal gesproken blij zijn met met 120 NM per etmaal hebben we deze dag 184 NM afgelegd.

Dinsdag niks geschreven omdat ik een misselijke meid was. Dan overleef ik buiten met mijn neus in de wind terwijl ik probeer zoveel mogelijk eten naar binnen te werken. Dat valt niet mee als je daar TO-TAAL geen zin in hebt;))

...onderweg maken we fotoos van de Fides van Ton en Akke...

Vandaag (woensdag 6 Jan) meer zin;))in alles.

De totale tocht is 480 NM. We hebben nog zo'n 120 NM te gaan. Verwachte aankomst tijd is morgenochtend om een uur of 10 in de baai "Man Of War" bij Charlotteville op het Noord westelijke puntje van Tobago.
We blijven steeds op ongeveer 100 NM uit de kust van Guyana en Venezuela varen. Ik vind dat wel jammer omdat nu de kans op een real encounter met "pirates of the Caribbean" minder kans van slagen heeft. Ik wil die Johnny Depp wel eens in aktie zien.


...we hebben alvast de gele Q vlag (inklaren) en de TT (Trinidad Tobago) vlag gehesen. Wat is hier faut?...

Momenteel varen we praktisch voor de monding van de Orinoco (vind je dat niet excotisch klinken?) Beetje gas terug genomen; anders lopen we kans midden in de nacht te arriveren. Alles wel aan boord. Dikke kussen!!

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com/

1 opmerking:

  1. Hoi Kees & Trees, zo te zien het betere weer bij jullie, hier koud en inmiddels is weer het IJsselmeer dichtgevroren en ligt er een pak sneeuw, tja..... bootje ligt vast in het IJs,veel plezier Rob en Suus

    BeantwoordenVerwijderen