zondag 6 juni 2010

DAG 10

Email vanaf de oceaan via de korte golf radio
9e Oversteek Azoren- Engeland
Zondag 6 juni 2010, 06.00 UTC - 08:00 NL
Positie: 50. 11. 192 N - 003. 26. 501 W
Afgelegde afstand de laatste 24 uur: 125,5 NM
Totaal afgelegd: 1302,4 NM


...tis druk...

EXCLUSIEF
Zaterdag morgen om half acht werd exclusief voor ons opgediend: eenmaal springende dolfijnen plus land-in zicht (Land's End) Het geheel werd geserveerd op een bedje van een vlakke zee en een waterig zonnetje!

ZOMER IN ZUID ENGELAND
We zijn de territoriale wateren van Engeland nog niet in of de zon schijnt! Veel zon uren; dat waarderen we wel! Weinig wind in de ochtend maar lekker veel in de middag, dus kunnen we nog een flink stuk zeilen (wat we niet verwacht hadden). Voor de nacht en de zondag worden onweersbuien verwacht dus hebben we wat uitwijk havens in de planning opgenomen, waar we kunnen schuilen als het ons te gortig wordt. Portsmouth zijn we vorig jaar geweest dus dat kennen we een beetje, en dat scheelt hooopies. Mag ook wel want we zullen er naar verwachting midden in de nacht arriveren;))

BOOTJES
Een etmaal in de bewoonde wereld levert zo onnoemlijk veel verkeer op dat het overweldigend is. We zijn er aanvankelijk behoorlijk druk mee, maar groeien snel in een routine. Tis wel druk, geen tijd voor een klein tukje tussendoor. Met het tellen en turfen, dat in het begin nog wel lollig was, zijn we maar gestopt. Na 8 uur zaten we op minder dan 12 NM van 9 grote jongens en hadden we er al een stuk of 40 geturfd. De leukste turven waren 2 snelle motor- weekend- visser- bootjes die ons intercepten bij Land's End en een giga kraandok dat door een zeeslepertje naar zijn plaats van bestemming gebracht werd.

NOG 90 NM TE GAAN
Zondagmiddag varen we in de buurt van het mooie isle of Wight. Dan zitten we hemelsbreed 50 NM van Cherbourg waar Roel en Henny rond dobberen. Maandagochtend vroeg verwachten we in Portsmouth te arriveren.

GASHENDEL ISSUES
Toen we de motor hadden uitgezet om weer te gaan zeilen deed de gas hendel raar. Het bleek dat hij niet meer in zijn 'vrij' wilde gaan. Kees heeft beneden deks manueel de hendel weer aan de praat kunnen krijgen, maar helemaal klopt er iets niet. Kunnen we in Portsmouth ook even naar kijken want zonder motor vermogen doe je hier in het Kanaal niet veel. We hoorden in 1 dag tijd al, via de marifoon, dat de kustwacht 2 zeilschepen met motor issues heeft moeten helpen.

Wij tellen onze zegeningen!

Alles wel, laterrr meer:-))

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com/

1 opmerking:

  1. lieve stoere zeezeilers het is maandag ochtend nu ik jullie bericht lees en ben waarschijnlijk later dan jullie aankomst op de vaste wal ?????
    spannend en sterkte met dat machien dat 't ff niet wilde doen maar waar Kees weer een oplossing voor wist te vinden, groet uit Teuge,
    Jacqueline

    BeantwoordenVerwijderen