maandag 7 juni 2010

DAG 10,5: WE ZIJN ER!!

Email vanuit Haslar Marina office computer
9 de oversteek Azoren - Engeland
Zondag 6 juni 2010 19:00 UTC - 21:00 NL
Positie: 50. 47. 502 N - 001. 05. 944 W = pier H plek 58
Afgelegde afstand de laatste 13 uur: 78 NM
Totaal afgelegd deze reis: 1381 NM


...tijd voor vino verde...
Alle demotiverende weer- berichten ten spijt hebben we vandaag een geweldige dag gehad: echt zondag, zon, zee en zaligheid!! vanaf het moment dat we HET kanaal inkwamen hadden we de stroom mee en op het eind ook weer. Dus hebben we (mmm jammergenoeg niet gepland) geprofiteerd van een extra tij stroom mee!

We liggen nu in de Haslar Marina in Portsmouth op pier H plek 58 voor degenen die ons willen bezoeken, haha;)) We zijn een ietsje tipsy nadat we 2 wijntjes genuttigd hebben. Haha De geneugten van 10 dagen onthouding.

Ter afronding van deze episode: totaal afgelegd 1381 NM over 10,5 dag is gemiddeld 132.5 NM per dag en dat is een record trip voor ons EN voor de Rebel. Zullen we wat geleerd hebben dit jaar of hebben we gewoon mazzel gehad? Ik hou het op beide. Deze reis is voorbeeldig geweest. Er gaat altijd wel iets stuk maar dat wordt geroggeld of opgelost want we hebben de super -klusser -van- het- jaar aan boord. Nee, ik bedoel dat we deze keer geen nare adrenaline opwekkende storm hebben gehad! En DAT telt!

De laatste 13 uur zijn redelijk extreem geweest. Kikkuh gewoon! We hebben 's morgens eerst midden op zee diesel bijgevuld, olie gepeild (niet makkelijk) en olie bijgevuld.
Daarna (het was al 10:30 uur) zijn we pas gaan knallen om te proberen voor 22 uur (donker) Portsmouth te bereiken. We hebben gezeild met 25 - 30 kts wind in de rug met 2 uitgeboomde voorzeilen, stroom mee, onder een zuid engelse zon en haalden urenlang snelheden van 8 a 9 knopen per uur. Dat bootje is een toppertje!

Welterusten
Alles wel, vee-eel laterr weer;))
eerst even uitslapen, oude bekenden opzoeken in Gopsort Marina, naar de Raymarine fabriek en nog veel meer roggelen...

4 opmerkingen:

  1. Gefeliciflapstaart !! Welterusten, het is verdiend :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. lieve Rebelle-Trees en -Kees je kan ook ff niet kijken en voila ze zijn d'r ,
    PROVISIAT op jullie aankomst arival in England
    nu nog Home sweet Home
    bye JM

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goegedaanjochies! Dat biertje is verdiend! Ik doe mijn (zeilers-)petje af en maak een diepe buiging. Zie verder je mail. Knuffels van de "Wikki-Meike".

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Heeel mooi, voelt al dichtbij, hoop jullie welkom te heten bij IJmuiden of Amsterdam?
    Dikke kus van Maria en Marijn

    BeantwoordenVerwijderen