zondag 13 juni 2010

ZONDAG 13 JUNI 2010


...op deze trip zien we hee-eel veel zeilbootjes die de 'andere' kant opgaan. Dat deden wij vorig jaar ook. Soms hebben we NU al heimwee...

Email vanaf de Noordzee via de korte golf radio
10e Oversteek Engeland - Nederland
Vertrek uit Portsmouth vrijdag 11 juni 16 uur UTC
Zaterdag 12 juni 2010, 16.00 UTC - 18:00 NL
Positie 51. 24 215 N - 001. 43. 701 O
Afgelegde afstand de eerste 24 uur: 128.1 NM

Na een memorabel weekje Portsmouth zijn we, eerder dan gepland, op weg naar NL.

...de oude binnenstad van Portmouth met op de achtergrond de rivier met de bootjes enzo...

PORTSMOUTH
In het kort:

...de Zeester was de eerste NL boot ( ook een Victoire) die wij ontmoeten op ons rondje Atlantic We lagen naast elkaar in Goruna na de oversteek van Biskaije en we zijn elkaar een deel van de Portugese westkust telekns weer tegengekomen...

- Verwelkomd door Henny en Roel met de Zeester in Haslar Marina: grote verrassing!!
- 3 uur in tijd opgeschoven en zonder ponden geen eten.
- Raymarine is net 2 weken geleden over de kop gegaan. Ze maken ws een doorstart. Onze plotter, de C80, zit in een serie die sinds de Kerst van 2009 niet meer gemaakt wordt. We horen van de oud- Raymarine techneut dat als je een AIS-zender op je zeilboot hebt, je een categorie B type krijgt. En... in de nabije toekomst zullen naar alle verwachting door de drukte alle B en C zenders uitgeschakeld kunnen worden... Da's lekker. Dus doen we NU even niets!
- Veel feest en uit eten en uit-slapen en niet de was doen, errug weinig klusjes deze keer en niet de boot schoonmaken.

...uitnodigende en zeer traditionele Engelse Telefooncel. Hij is helaas niet opgestegen (foto Djen)...

- Bezoek van Djen en een nachtje uit logeren geweest bij de Graafjes op de nul meridiaan (Lewes)
- Beetje vers voedsel aanschaffen en de tourist uithangen en beetje skypen. Vogeltje gezien op facebook van karin (goetsji)!!
- Elke dag diverse weerkaarten ophalen en dan op vrijdag de senuwe krijgen, tanken in Gosport marina en gauw wegwezen voordat we hier langer dan een week verwaaid moeten liggen.

KANAALTRIP
Het Kanaal is het drukste stuk van het HELE rondje Atlantic! Geen eindeloos lege en waterige horizon. Tis een gekkenhuis. Je komt ogen (soms wel 12 boten, waarvan 2 bijna onverlicht, 3 kardinalen en 2 olieplatforms tegelijk) en oren (kanaal 16 'you can overtake me now' en " mayday mayday mayday..." ) tekort en de wacht is snel voorbij, zeg maar!
De zee is hier gauw erg ruw en klotserig en op het smalste gedeelte hadden we flink windje tegen. Relatief veel gekruist en gemotorsaild op rode diesel.
Zelfs op deze kleine super drukke overtocht hebben we dolfijnen gezien. Wat hebben we toch een mazzel! Twee hele grote, niet grijs maar meer bruin en een had een witte snoet. En voor het eerst ook een zeehond in het wild (buiten de wadden).

...even stiliggen op de nul meridiaan. Voor het 'gevoel' zeg maar...

De oostelijke hemel wordt om 1 uur al een beetje licht en Orion is mijn baken niet meer. Nu kijk ik naar de kleine Beer in het noordwesten en geniet ondertussen van het varen in niemandsland.
NL
We verwachten zondagavond rond 21 uur in NL, seaport Marina IJmuiden aan te komen (fingers crossed) Sorry, hadden het graag anders gedaan maar het WEER is moeilijk te temmen, hebben we afgelopen jaar gemerkt. Waar zo'n reis al niet goed voor is. Haha.;))
Daar blijven we 1 of 2 dagen. Dat ligt aan hoe hard wij extra slaap nodig hebben na de oversteek van het kanaal.
Vervolgens 'doen ' wij het Noordzee kanaal. En logeren 1 of 2 nachtjes in Amsterdam (familie) en/of in Muiden bij het Slot in de Marina van havenmeesters Ed & Carla.
Dan laten wij Lelystad Haven weten wat onze ETA is ( ergens in het weekend van 18- 19-20 juni) zodat zij kunnen zorgen voor een nieuwe vaste plek voor het komende jaar.

HOME SWEET HOME
Zal in datzelfde weekend zijn (zeer ws zondag want Inge komt zaterdag thuis van een weekje Ibiza)





Alles wel, laterrr meer:-))




----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com/

1 opmerking: