woensdag 2 juni 2010

DAG 6

Email vanaf de oceaan via de korte golf radio
9e Oversteek Azoren- Engeland
Woensdag 2 juni 2010, 06.00 UTC - 08:00 NL
Positie: 47. 22. 195 N - 015. 35. 450 W
Afgelegde afstand de laatste 24 uur: 125,1 NM
Totaal afgelegd: 782,6 NM- mmm misschien zijn we NU pas halverwege ??;))

EN WE NOEMEN HEM...
Na een laf ochtendje kregen we gister een sportieve middag en avond. We hoefden effe niet meer te motor - sailen. De wind is, een dag eerder dan verwacht, aangetrokken van 8 tot 30 knopen. Zo dat scheelt ons weer hooopies diesel;)) We varen redelijk comfortabel (maar natuurlijk wel schuin op onze linkerkant) en kunnen nu ook de gewenste rechtstreekse koers varen.
Het Lage Druk Gebied dat ons met wind en regen en troggen probeert te plagen moet eigenlijk een NAAM krijgen. Want het is namelijk hetzelfde 'Laag' dat Ton en Akke op de Fides zoveel problemen gegeven heeft onderweg naar Horta en hetzelfde 'Laag' dat de afgelopen dagen de bemanning van de Waterman op de Azoren de wolken voor de zon gejaagd heeft. En nu hebben WIJ hem. Compleet met vochtige kou, natte regen en het vreselijke gegier van de wind door het want. ...En we noemen hem LEO... (sorry hoor voor alle leo's die dit lezen) want LEO kan je zo lekker allitereren tot 'Leo het Lage Loeder'. Deze laatste woorden dienen overigens met donkere gedragen stem spannend en met rollende R uitgesproken te worden ;)

Het lijntje met NL wordt steeds sterker. Naast natuurlijk regelmatig contact met Inge, onze kroonprinses, hebben we nu ook weer radio - contact met CATO. Zij zitten comfortabel in hun warme huis vlakbij Eindhoven en vertellen over parachutespringen en wij wagen ondertussen ons leven op de woeste baren en vertellen hoe wij ONS huis comfortabel en warm proberen te houden.

Afgelopen nacht redelijk aantal (4) schepen gezien. Tot nu toe ' zien ' we ze ook op onze radar; met uitzondering van 1. Aan de verlichting te zien was het een zeilschip dat ons op nog geen halve mijl met een noodgang passeerde. Het is de allereerste keer op alle mijlen die we dit jaar gemaakt hebben, maar uitzonderingen bepalen inderdaad de regel: dus lopen wij niet voor niets, elke nacht actief wacht!

Alles wel, laterrr meer:-))

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten