donderdag 3 juni 2010

DAG 7

Email vanaf de oceaan via de korte golf radio
9e Oversteek Azoren- Engeland
Donderdag 3 juni 2010, 06.00 UTC - 08:00 NL
Positie 48. 24. 495 N - 011. 51. 606 W
Afgelegde afstand de laatste 24 uur: 146.6 NM
Totaal afgelegd: 929.2 NM


...ruig weer...

We zijn door de 1000 NM heen om precies te zijn 1082,6 NM. Door het water wel te verstaan. Dat is niet de afstand die we hemelsbreed volgens de GPS afleggen (helaas)

ED EN RITA
Wat zijn we toch blij met Ed en Rita. De eerste helft van de reis heeft Rita bijna al het stuurwerk voor haar rekening genomen en konden wij lekker binnen bij de kachel zitten. Nu we meer aan de wind varen zijn we errug blij met Ed want hij stuurt als een speer en gebruikt totaal geen energie van de boot. Hij doet het op pure windenergie. Zo milieu verantwoord he die Ed.

ROEPIE ROEPIE
De afgelopen 24 uur hebben we de grote schepen die we gezien of gesproken hebben geturfd. Het waren 6 big ships. We komen langzaam aan in de bewoonde wereld. Het leukste contact was met Dirk van Rijn, eerste stuurman op de Tridents, een schip van Rijkswaterstaat dat met een groep biologen aan boord proeven neem in de golf van Biskaje. Ze nemen geloof ik ook nog wat larfjes mee naar huis. Larfjes van makrelen. Interessant werk hoor die jongens van RWS. Als we weer in NL zijn zoeken we ze op in Scheveningen. Effe onthouden Zwart Gele boot met fel oranje strepen..enne...er zijn 6 Dirks aan boord dus dat kan nog gezellig worden;)).

SCHEEF PLASSEN
Windy etmaal hoor. Voortdurend tegen de 30 knopen gemiddeld. Vannacht waaide het ZO hard dat we zwaar hebben moeten reven . Grote golven over de boot heen! We vinden het niet fijn om morgenavond over de banken heen te moeten in zwaar weer. Dus piekeren we alvast over een alternatieve route OF over bijliggen tot de ergste storm voorbij is. Het is heel apart om de hele tijd onder een helling van 15-25 graden over de boot te bewegen, water uit de kraan te zien lopen, te koken en naar de WC te gaan;))

Alles wel, laterrr meer:-))

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten