vrijdag 4 juni 2010

DAG 8

Email vanaf de oceaan via de korte golf radio
9e Oversteek Azoren- Engeland
Vrijdag 4 juni 2010, 06.00 UTC - 08:00 NL
Positie: 49. 08. 353 N - 008. 38. 898 W
Afgelegde afstand de laatste 24 uur: 133,9 NM
Totaal afgelegd: 1063,1 NM


...encounter met bluefinn...

SCHEPEN SPOTTEN
Donderdag begon goed, ondanks de vreselijk harde wind. We werden vlak voor de eerste banken van het continentale plat ingehaald door een prachtig zeilschip dat we in Horta hebben zien liggen: een blauw- groene Swan 46 genaamd "bluefinn" die door een Deense delivery crew in no-time voor de eigenaar van Tortola in de Carieb naar Denemarken gevaren wordt. Ruige zeilers die met vol grootzeil en genua varen waar wij al grotendeels gereefd zijn. Lekkere enthousiaste verhalen. En verder zijn er de afgelopen 24 uur 8 big ships geweest die wij strak in de gaten hebben gehouden. Vooral de vissende trawler was een lastige omdat die geen strakke koers volgt naar een of ander buitenland. Zo'n boot gaat maar heen-en-weer, komt in volle vaart op je af, draait vervolgens 3 rondjes en vaart dan weer hard weg. Affijn geen touw aan vast te knopen.

HET WEER
Donderdag ochtend zonnig, pittige wind rond de 30 kts met fikse windvlagen tot 38 knopen. 's Middags bleef het doorgaan, ondanks de voorspellingen en de kaarten. Pas 's nachts was de wind gekalmeerd. Binnen een paar uur tijd gingen we van heldere hemel met 30 knopen wind uit het zuid oosten en golven op de neus naar praktisch no wind met een miezerig regentje uit het zuidwesten en de golven van achteren. Dus zijn we weer aan het motor-sailen: nu onder een dik wolkendek met een zeer laf windje uit het noord westen. Kunnen we weer makkelijk de WC doortrekken, ons eindelijk wassen en een broodje bakken. Mmm.

EN VERDER...
*Zien we enorm veel zwart-wit vleugelige stormvogels nieuwsgierig achter onze boot hangen (die denken wellicht dat wij vissers zijn;)
* Is Tony met de ragin' Cajun wellicht vannacht in Shannon gearriveerd.
* Is het L L L L ( luxe lang lekker licht ) Zon komt hier al om 4:15 op en gaat pas om 20:30 onder!! Wij komen uit een 12 uurs economie wat betreft licht verstrekking uit de natuur.
* Zijn Ton en Akke hopelijk gisteravond al dronken geworden in Cafe peter Sport in Horta!
* Is onze uitwijk nu niet meer Coruna in Spanje of Brest in Frankrijk of Crookhaven in Ierland maar Falmouth in Engeland voor het geval wij zoveel moeten motoren dat de diesel straks bijna op is. haha

Met Trees en Cor is alles snor, laterrr meer:-))

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten