zondag 11 oktober 2009

5de oversteek -3-

Email vanaf de oceaan via de korte golf radio
Zondag 11 oktober 2009
Van de Canarische naar de KaapVerdische Eilanden.(770 NM)
Positie:22.10.6 N - 19.19.1 W om 08.00 uur UTC
Afgelegde afstand na 74 uur: 386 NM

...dolfijnen show...

WE ZIJN OVER DE HELFT!
Zaterdag was een relaxed zeildagje; beetje varen met de halfwinder, veel zon en rond de 20 knopen windje in de rug. Mooie dolfijnen show in de morgen. Lekker verse vis als diner. In de loop van de dag zagen we steeds meer wolkies verschijnen. 's Nachts is de wind flink aangetrokken naar 25 - 35 knopen. Met name de opbouw van de golven is gigantisch. Tegen zulke 'hoge' heb ik van onderen nog nooit aangekeken. Soms wordt de Rebel van links naar rechts gesmeten alsof het nix is (en zij weegt toch wel een dikke 1200 kg)

We zijn deze ochtend nog wel even bezig ( al schommelend en wiebelend en ons met 1 hand vasthoudend) om de diverse uiterlijke kenmerken van een Woelige - en - Winderige nacht weg te werken;) Zoals daar zijn: diverse vliegende vissen uit het gangboord en koekjes + kopjes + boekjes binnen van de vloer.
We zijn wel lekker opgeschoten!;))

De wind is inmiddels tot een knoop of 20- 25 schuin van achter afgezwakt (meestal uit 60 graden) en we verwachten dat die de rest van de reis zo zal blijven.
We varen nu alleen met strakgetrokken ongereefd grootzeil , uitgevierd en vastgezet met bulletalie (model Cees) en ons derde bemanningslid 'ED' doet momenteel het leeuwenwerk. Hij stuurt de Rebel met behulp van de wind, terwijl wij lui liggen te lezen in de zon. Schatje he! die Ed.

Oh, je wist niet dat we 2 extra bemanningsleden hebben meegenomen? Ik zal ze je voorstellen : Ed en Rita. Een volgende keer zal ik ze wat uitgebreider voor je beschrijven.

zoute en natte en wiebelige kussen vanaf de oceaan voor de kust van Marokko (westelijke Sahara)

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten