donderdag 15 oktober 2009

5de OVERSTEEK -6 en laatste-

Email vanaf de Atlantische Oceaan via de korte golf radio
Woensdag 14 Oktober 2009 om 12 uur UTC
Van de Canarische naar de Kaap Verdische Eilanden.
Anker Positie: 16.45.155 N - 22.58.770 W


...oh yes we did it!...

AFRIKA
We zijn ER!
Poeh poeh . Na een zee-eer langzame eindspurt ( 3 a 4 kts bij 6 tot 10 kts wind is voor Trees een bezoeking en Kees vind dat wel lekker chill) zijn we na de 5de overtocht in het 2de contingent gearriveerd: AFRIKA! Wel 6 uur eerder dan verwacht ;) De totale afstand (rechtstreeks is 760 mijl) die wij hebben afgelegd is : 786 Nautische Mijlen.
Wat cijfers: Maximale wind onderweg: 31 kts. Maximale snelheid van de boot: 8,6 kts. Gemiddelde snelheid van de tocht: 5,3 kts met 1 grootzeil, een kotterfok, een kluiver en een halfwinder.
De laatste dag en nacht zeilen zijn we zeer verwend met vele dolfijnen shows, een ontmoeting op afstand (2 mijl) met een tallship (witte body ,3 masten, dwarsgetuigd) en heel erg veel vliegende vissen. De goudmakrelen die wij gevangen hebben zijn achteraf zeer ws "Dorades" geweest. Maakt niet uit ze smaken fantastisch!
San Sebastian op Gomera was een uitzondering want ook hier op de Kaap Verde is geen NL-er te bekennen.

Na een eerste snelle verkenningstocht hebben we het cafe aan de haven, de maritieme politie, de gasflessenboer en de verse bakkersvrouw gevonden. We vinden het helemaal goed! Eerst maar even een keer een hele nacht doorslapen. SAMEN. Morgen naar Asparagos (of zoiets;) voor een beter wifi contact dan we hier kunnen ontvangen...voor een nieuwe telefoonkaart ....voor plaatselijke muntjes ....en om effe het plaatselijke taxi systeem uit te proberen. We zijn ECHT in Afrika. Hier voelen wij ons wel thuis!

Proost! OP een goede voorspoedige en relaxte overtocht met rose champagne brut!!

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten