vrijdag 9 oktober 2009

5de oversteek

Email vanaf de oceaan via de korte golf radio
Vrijdag 9 oktober 2009, 08.00 uur UTC
Van de Canarische naar de Kaap Verdische Eilanden.
Positie: 26.03.777 N 17.21.525 W
Afgelegde afstand vanaf donderdag 06.00 uur UTC: 125 NM


..de eerste nachtwacht...

DANCING IN THE MOONLITE
Dit afgelopen zeil etmaal kan je verdelen in vier liedjes. Het begon met " daar heb je flipper". We werden op de grens van de Canarias uitgezwaaid door een grote groep 'rough tooted' dolphins (tenminste dat denken we als we de plaatjes bekijken) = fotoos volgen tzt=
Daarna " Zo heerlijk rustig" van Wim Sonneveld, om een hele dag te illustreren vol zon, een gladde zee, weinig wind en grote kleurige zeilen. Soms gingen we nog maar 2 of 3 knopen door het water. Maar dit is wel lekker 'inslingeren' en errug gemakkelijk met koken.
Het avond ritueel begon met "Rock around the clock" van Bill Haley. De 3-uurlijkse rondedans van het 'wachtlopen' begint in 20 uur met Trees, dan Kees, Trees weer en tenslotte Kees.
Tis 's avonds om 20 uur al ster-stik-donker en dit was deze keer ECHT tijd voor 'dancing in the moonlight' van Van Morrison. Zooo zwart en zooveel sterren en stelsels en melk-wegen -en-straten heb ik niet eerder gezien. Ik dacht dat ik in het Omniversum in Den Haag verzeild (!) was geraakt. Eindelijk een vallende ster gezien. Doe er meteen maar twee. Om 22 uur komt de maan op in het oosten. Eerst is hij oranje van de smok van de westelijke Sahara. Daarboven is hij gewoon weer witgeel.
Als ik wakker word om 8 uur staat de zon al te schijnen, is de wind toegenomen tot 15-20 kts en merk ik dat we vandaag een hobbelige tocht voor de boeg hebben.
'gutentag freunden, es ist zeit fuer uns zu gehen'

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten