woensdag 7 oktober 2009

VAMOS A VER

Jaaaaaaaaa laten we gaan kijken. (vamos a ver) Laten we nou ein-de-lijk eens gaan. De periode van windstilte zou morgen voorbij moeten zijn. Het gaat de eerste drie dagen toch zeker wel 10 tot 15 knopen waaien! Tis niet veel, maar beter iets dan niets nietwaar. We zijn er helemaal klaar voor en vertrekken donderdag (morgen dus) in de vroege morgen. Ik ben benieuwd wat er op de Kaap Verden te beleven valt. We gaan de vijfde oversteek maken. Tis de grootste tot nu toe.

...rechtstreeks van Gomera op de Canarische Eilanden naar Sal in de De Kaap Verden is 760 mijl (zo'n 1400 km). Wij varen gemiddeld 9 km per uur. Dat kost ons dus zo'n 155 uur gedeeld door 24 is bijna 7 dagen...

We komen (opgelet Georgio) naar verwachting zo'n zes a zeven (7) dagen later aan op het eiland Sal. In de baai van porto do Palmeira gooien we het anker uit.

...Sal (zout) = het eerste eiland dat we gaan bezoeken. De eerste ankerplek heet Porto do Palmeira en dat ligt links bovenin de eerste baai...



Vanaf het moment dat we de haven van San Sebastian de la Gomera verlaten hebben we geen internet toegang meer. Ook hoorden we dat we met ons mobiele telefoon nummer van de Canarische Eilanden daar geen verbinding zullen hebben. We zullen veel gaan ankeren, hetgeen de kans op contact iets lastiger maakt. (ik lees nu het boek "alleen op de wereld") Dus een en ander is een avontuur!


Het blog zullen we WEL bijhouden. Maar dat zal mondjesmaat gaan via de tekstjes die we met de korte golf radio kunnen versturen. Zodra we een wifi - netje kunnen opvangen komen dan de fotoos erbij.



...we kunnen niet alle eilanden van de archipel bezoeken. Met de natte vinger hebben we de volgende route in het hoofd: Sal, Boavista, Sao Nicolau, Sao Vicente en vandaaruit met de ferry naar Santa Antao..



Dag lieve kees-buis-kinderen, wij wensen jullie vanuit een zon, zand, zee en zaligheid -paradijs heel erg (mn de NL-ers) veel sterkte in de herfst. Je moet maar denken tis bijna weekend!!

1 opmerking:

  1. Wens jullie een behouden overtocht !
    Tot over 7 dagen (en de rest ... hi hi).

    Dikke X, Wilco & Yvon and KIDS
    (zo groot zijn ze al je kent ze niet terug !)

    BeantwoordenVerwijderen