dinsdag 6 oktober 2009

WINDSTIL EN 30 GRADEN


...dit is de route die we tot nu toe rond de Canarische Eilanden hebben afgelegd. We gaan La Palma missen en dat is jammer want we hadden graag de giga telescopen bewonderd...

We liggen langer op Gomera dan gepland. De maand oktober was bestemd voor de Kaap Verdische eilanden. Maar we komen hier niet weg. Het is al langer dan een week windstil met daarbij 30 graden. Dus rustig bewegen en een beetje naar de vliegjes slaan.


...volle maan...

Zowel ten noorden als ten zuiden van ons is veel beweging in het luchtruim en daarnaast is het volle maan (volgens de buurman is de Equinox van 2 weken geleden ook een speler in dit spel) : dus is het niet alleen windstil maar staat er 'buiten'ook nog eens een ge-wel-di-ge swell. Er zijn vertrekkende boten om die reden weer terug gekeerd, hoorden wij. Gelukkig liggen we heel slim vast EN op een goed plekje.

...dit is ons plekje met uitzicht op de moonrise in san sebastian de la gomera...
Het ziet ernaar uit dat donderdag 8 oktober het weer gaat veranderen, dus hebben we gepland om in de nacht van woensdag op donderdag meteen als een haas de benen te nemen en te vertrekken richting de Kaap Verden.

De extra week dat we hier liggen hebben we goed besteed:
* we hebben een heleboel zeilvrienden-voor-een-week gemaakt (het leuke is dat we hier eindelijk weer eens NLs zijn tegengekomen')
* we hebben nu een wit tropen tentje over het schip lopen.
* de bikini is geperfectioneerd
* het kale houtwerk is gelakt, en gelakt en nog eens geschuurd en gelakt.
* er is weer een begin gemaakt met het schoonmaken van al het het roestvrijstaal eh ik bedoel roestvast staal
* We hebben uitgebreid om ons eigen nieuwe speeltje kunnen spelen ( Trees met de mini computer en Kees met een vette zee hengel)
* Kees heeft menig bezoekje en gesprekje gevoerd met de plaatselijke visssers.
* allebei een fresh haircut (ik kan nu -na een kapperservaring in Engeland, Portugal en Gomera wel een leuk Europees kappersverhaal aan Sylvia vertellen;))
* We hebben het lokale leven bestudeerd. Wist je ...dat je hier nog op elke straathoek een openbare telefoon en openbaar toilet kunt vinden? en dat alle putdeksels ons telkens weer aan Uul en zijn bedrijf Ulenco doen denken?
...thinking of Uul all the time in the canarias...

* Omdat we 'verlaat'zijn hebben we hier de vader en zus van trees ontmoet die op Tenerife op vakantie zijn (reisje is bijna een jaar gelden geboekt).
...Pa met rolstoel en al op de steiger en daarna in de boot...

*Waar anders dan op la Gomera kom je springers tegen?

...dagje met Rob en Rosie op HUN eerste en ONZE laatste volle dag op La Gomera...
* In de haven van La Gomera hebben we urenlang gekeken, gespeeld (=broodjes in het water gooien) met de mooiste vissen : een rog van een meter doorsnede, trompetvissen van een meter lang, barracuda's, felgekleurde papegaaivissen en zwarte visjes met neonblauwe reclame op de flanken en (Cees echt waar , je zou ze moeten zien) de aller -grootste- Harders.
* Op La Gomera hebben we het zoveelste Columbushuis gespot (die man heeft HEEL wat huizen - of waren het liefjes- in alle grote haven plaatsen in Portugal, Madeira en alle Canarische eilanden)
* We kunnen nu zelf Yoghurt maken en kunnen pannekoeken bakken zonder dat we kant-en-klare pannekoeken uit de supermarkt kopen of gebruik maken van kant-en-klaar pannekoeken- mix- meel (thanx Dientje voor de les in Reykjavik;)

We genieten van de rust, de zon, de vriendelijke mensen en de plaatselijke geneugten. Geniet niet met mate zegt Loesje dus genieten we met 'volle Teuge'!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten