zaterdag 24 oktober 2009

HET OOG


...uitzicht vanaf de boot naar de havenkom met de andere geankerde zeilers, het dorp en op de achtergrond de berg...

In plaats van een aluguer (te huur) busje of taxi met chauffeur te nemen voor een rondtoer over het eiland Sal, kiezen we voor een lange wandeltocht. Met een stel Kaap Verdianen, Gambianen en NL-ers lopen we over zwart zand met veel keien langs 2 dode windmolens (aardig ontwikkelings project van Denen) naar de dichtsbijzijnde berg. Van bovenaf heb je een prachtig uitzicht over het hele eiland: tis eigenlijk wel een beetje kaal , zout en zanderig.
Ook moet je er veel voor over hebben: bloed, zweet en tranen en vele liters water. Maar Rene weet de weg en mooie stekkies. Hij is hier al heel lang.
...heerlijk ruim bad toch...

Vervolgens te zweetvoet naar de Buranco, een natuurlijk zwembad in de rotsen aan de ruige westkust. Met veel vertoon, lawaai en witte vlokken kolkt de oceaan daar soms zo heftig naar binnen -boven dat het zwembad steeds lekker vers en helder gevuld blijft. Tuurlijk doen we een zwemmetje. Al is het alleen al om al het zweet en stof af te spoelen.


...het OOG, dit was de beste foto dus die hebben we maar bewaard...

En dan het 'piece de resistance' van de dag: het “oog” Een kreet van verrukking wordt door iedereen geslaakt die het geluk heeft NET in het gat in de rots te kijken als de zon er onder de juiste hoek in schijnt: heel in de diepte waar het helderste blauw groene water staat verschijnt dan een helderblauwe kring. Wij hebben die mazzel.

...de hele groep op het terras...

Na een lange vermoeiende dag strijken we boven aan de haven neer bij een Coca Cola hokje waar ze heerlijke hamburgers en koude biertjes verkopen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten